Gündem

CHP'den torba yasa tepkisi: Katar örtülü IMF haline geldi

Yeni torba yasa kapsamında Katarlı şirketin işlettiği Antalya Limanı'nın 2028 yılında biten işletme süresinin, 2047 yılına kadar ihalesiz uzatıldı. AK Parti milletvekillerinin TBMM’ye sunduğu yasaya, CHP'li Osman Budak 'Katar örtülü IMF haline geldi' diyerek tepki gösterdi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar ziyaretinden sonra AK Parti vekillerince Meclis'e sunulan torba yasadan Katar çıktı. CHP'li Osman Budak; yeni torba yasa kapsamında Katarlı şirketin işlettiği Antalya Limanı'nın 2028 yılında biten işletme süresinin, 2047 yılına kadar ihalesiz uzatılmasına 'IMF ile şeffaf yürütülen ilişkilerin, gayri resmi, hukuk dışı bir biçimi şeffaflıktan uzak bir biçimde Katar ile ortaya konuluyor.' diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan'ın ziyareti iç basında dış politikada dönüş olarak değerlendirilirken, dış basında 'sıcak para arayışı' olarak yorumlandı. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, limanlarda süre uzatımını içeren düzenleme sonrası Katar'dan 2 milyar dolar geleceğine dair basına yansıyan haberlere dikkat çekti.

'KATAR ÖRTÜLÜ IMF HALİNE GELDİ'

Budak, Katarlılar tarafından işletilen Antalya Limanının 2028 yılında biten işletme süresinin, 2047 yılına kadar ihalesiz uzatılmasını öngören kanun teklifinin AYM'nin iptal kararına rağmen TBMM'de yeniden kabul edildiğini hatırlattı.

Budak 'Eskiden IMF kredilerinin serbest kalması için TBMM yasal düzenleme yapardı. Şimdi Katardan sermaye gelmesi için TBMM düzenleme yapıyor. Katar örtülü IMF haline geldi. Limanlarda süre uzatımı sonrası kredi musluğu açıldı. Seçimi kazanmak için Türkiye'yi Katar'ın istediklerini yapmak zorunda bırakan iktidar, utanmalıdır' dedi.

'ERDOĞAN'IN KATARA SADECE MAÇ İZLEMEYE GİTMEDİĞİ ANLAŞILDI'

Antalya Limanı'nın işletme süresini ihalesiz 49 yıla çıkaran düzenlemenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Katar'da düzenlenen Dünya Kupası açılışını izlemek için gittikten sonra dördüncü kez TBMM'ye geldiğini söyleyen Budak şöyle konuştu:

'İktidar Katar'a verdiği sözler nedeniyle ne Anayasa mahkemesi kararı ne de hukuk tanımıyor. Türkiye'nin geleceğini sırf seçim kazanmak için Katar sermayesine ipotek etmekten çekinmiyorlar. Göz göre göre hukuk devleti ayaklar altına alınıyor. IMF ile şeffaf yürütülen ilişkilerin, gayri resmi, hukuk dışı bir biçimi şeffaflıktan uzak bir biçimde Katar ile ortaya konuluyor. Yıllarca IMF zulmünden ülkeyi kurtardık diyenler, ülkemizi Körfez sermayesinin oyuncağı haline getirerek seçim kazanmaya çalışıyorlar. Erdoğan'ın Katar'da düzenlenen Dünya Kupasına sadece maç izlemeye gitmediği belli oldu.'