Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir televizyon programına katılarak temmuz ayı enflasyon rakamları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Şimşek, Eylül ayı başında kamuoyuna açıklanan reform ve istikrar programını hatırlatarak, bu programın en büyük önceliğinin milletin hayat pahalılığından kurtarılması olduğunu vurguladı. 

Şimşek, mayıs ayında enflasyonun yüzde 75’in biraz üzerinde zirve yaptığını, temmuz ayında ise yaklaşık yüzde 62 civarına düştüğünü belirtti.

Maliye Bakanı Şimşek, piyasa beklentisinin önümüzdeki ay için yüzde 30 civarında olduğunu, önümüzdeki 24 ay için ise yüzde 19 civarında bir beklenti olduğunu ifade etti.

Enflasyonu düşürme konusunda çok kararlı olduklarını söyleyen Şimşek, "Milletimizin şu anda karşı karşıya olduğu sıkıntıları gidereceğiz. 2025 yılında ilk rahatlamayı göreceğiz. İlk yılımız zorlu bir yıldı çünkü dezenflasyona geçiş yılıydı. 2025 dezenflasyon yılı olacak ve milletimiz sonuçlarını görecek, yani çektiğimiz sıkıntılara değecek." dedi.

Ergün Atalay: Bizim bir ayda aldığımızı onlar bir haftada kedilerine mama veriyor Ergün Atalay: Bizim bir ayda aldığımızı onlar bir haftada kedilerine mama veriyor

Şimşek, şu açıklamalarda bulundu:

Şimdi bu programın en büyük önceliği milletimizi hayat pahalılığı belasından kurtarmak.

Hatırlarsanız mayıs ayında enflasyon yüzde 75’in biraz üzerinde zirveyi buldu. İşte az önce sizin de ifade ettiğiniz gibi temmuz ayında yaklaşık yüzde 62 civarına indi şimdi önümüzdeki ay için piyasa beklentisi yüzde 30 civarı. Önümüzdeki 24 ay için piyasa beklentisi yüzde 19 civarı. Biz enflasyon düşürme de çok kararlıyız yani milletimizin şu anda bu karşı karşıya olduğu sıkıntıları gidereceğiz. 2025 yılında ilk rahatlamayı göreceğiz. İlk yılımız zorlu bir yıldı çünkü dezenflasyona geçiş yılıydı. Şimdi 2025 dezenflasyon yılı olacak ve dolayısıyla milletimiz sonuçlarını görecek yani çektiğimiz sıkıntılara değecek.

Editör: Batuhan Yavuz