Sınava katılan 1 milyon 263 bin 313 öğrenci ve veliler LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtını arıyor. LGS sınavına 4 Haziran tarihinde girmişlerdi. Şimdi gözler LGS sonuçları sorgulama ekranı 2023'de. Peki, LGS sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? LGS sonuç sorgulama ekranı ve LGS sonucu ne zaman açıklanacak? sorusunun yanıtı haberimizde..

2023 LGS SINAV SONUCU AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 4 Haziran 2023 Pazar günü gerçekleştirildi. Sözel ve sayısal olarak iki oturum halinde yapılan LGS sınav sonuçları açıklanma tarihi MEB takvimi ile belli oldu.

LGS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Takvime göre LGS sonuçları, bugün "https://www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. Sonuçlar, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi ile sorgulanabilecek.Sınav sonuç ekranında adayların merkezi sınav puanı, genel yüzdelik dilim ve il yüzdelik dilim yer alacak.

Hem tıp hem mühendislik okuyan Dr. Muhammed Furkan Daşdelen herkese ilham oldu Hem tıp hem mühendislik okuyan Dr. Muhammed Furkan Daşdelen herkese ilham oldu

Ayrıca Türkçe Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinin doğru sayısı, yanlış sayısı ve boş sayısı yer alacak.

LGS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS tercihlerine dair henüz bir açıklama yapılmadı. MEB takvimine bakıldığında geçtiğimiz sene LGS tercih süreci 4-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşmişti. LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu sınav sonuçlarının açıklandığı gün yayınlanacak. Öğrenciler okulların puanlarını ve kendi puanlarını dikkate alarak merkezi sınavla öğrenci alan okulları tercih edebilecek.

LGS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Aliye Tulum