DOLAR

36,2388$% 0.35

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

38,0197% 0.32

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

3.360,93%-1,10

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

5.564,00%-0,71

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

22.189,00%-0,70

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

3537789฿%0.70023

Created with Highcharts 8.2.2
a

Ümit Özdağ’dan Selahattin Demirtaş benzetmelerine sert tepki

Tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile aralarında benzerlik kurulmasına sert tepki gösterdi. Özdağ, hukuksuz bir şekilde tutuklandığını belirterek, kendi durumunun diğer siyasetçilerle kıyaslanamayacağını vurguladı.

Tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile aralarında benzerlik kurulmasına tepki gösterdi.

“Benzerlik Kurulamaz” Vurgusu

Ümit Özdağ’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, aralarında Demirtaş ile bir benzerlik kurulamayacağını belirterek şu ifadeler kullanıldı:
“Zafer Partisi Genel Başkanı olarak Silivri ceza ve infaz kurumunda hukukun en temel ilkelerine aykırı olarak tutuklu olmamın ülkemizdeki herhangi bir siyasetçinin tutuklu veya hükümlü olması ile herhangi bir benzerliği yoktur.”

Özdağ, hayatını Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği ve güvenliği için adadığını belirtti.

“Hedefimiz Güçlü ve Demokratik Bir Türkiye”

Açıklamasında Zafer Partisi’nin amaçlarına değinen Özdağ, partinin hiçbir şekilde şiddetle ilişkilendirilmediğini ifade etti:
“Benim ve Zafer Partisi’nin politikalarından dolayı ne bir Mehmetçiğin burnu kanamıştır ne bir polisimizin tırnağının ucu kırılmıştır, ne de bir yurttaşımız yaralanmıştır. Amacımız, güçlü, zengin ve demokratik bir Türkiye’ye ulaşmaktır.”

“Terör Örgütüyle İş Birliği Yapanlarla Aynı Noktada Değiliz”

Özdağ, Zafer Partisi’nin terörle mücadeledeki duruşunu açıkça belirterek, şu açıklamayı yaptı:
“Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek, Kürdistan kurmak için terör örgütü ile her türlü iş birliğini yapanlar ile beni ve Zafer Partisi’ni kimse aynı hukuki noktada görmez ve göremez.”

Hukuk Sistemine Eleştiri

Ümit Özdağ, Türkiye’deki hukuk sistemine yönelik eleştirilerde bulunarak, AKP hükümeti döneminde hukukun çöküşe geçtiğini ifade etti:
“AKP’nin hükümet ettiği 23 yıllık dönemde hukuk, hükümetin işine gelenleri koruyup gelmeyenleri bertaraf etmek için kullanılan bir araç haline gelmiştir. Hukuk sistemimiz ne yazık ki çökmüştür.”

Zafer Partililere Çağrı: “Omuz Omuza Mücadeleye Devam”

Son olarak Özdağ, tüm Zafer Partililere birlik çağrısı yaparak mücadeleye devam edeceklerini şu sözlerle dile getirdi:
“Bütün Zafer Partilileri, hukuksuzluğa ve ülkemizin bölünmesi projesine karşı başlattığımız güçlü mücadelede göreve davet ediyorum. Zafer Partisi’nde yalnızca Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçisi olan bireyler bulunmaktadır.”

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Son seçim anketi şaşırtmadı! Cumhurbaşkanı olarak kimi görmek istersiniz? Fark oldukça fazla

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.