Müzisyen ve youtuber Oğuzhan Uğur'un 'Mevzular Açık Mikrofon' programına katılan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, katılan seyircilerin sorularını yanıtladı. Seyirciler arasında gazeteciler Mehmet Akif Ersoy ve Özlem Gürses de bulundu.

Özdağ'ın söyleşisinden öne çıkanlar şöyle:

'İki kutuplu bir Türkiye siyaseti var, Cumhur ve Millet ittifakı. Biz her ikisinin dışında kendimizi konumlandırdık. Çünkü, iki ittifak arasındaki kavganın esasen düzen partileri arasındaki kavga olduğunu düşünüyoruz. Bu düzen partileri 1921 anayasasında uzlaşıyorlar, HDP de buna dahil. Sığınmacılar gönüllü geri dönerde uzlaşıyorlar, neo-liberal ekonomide uzlaşıyorlar. Biz bu düzen partilerinden farklıyız. 1924 anayayasasından milli ve üniter devletten hareket ediyoruz. neo-liberalizmin tarihin çöplüğüne gitmesi gerektiğini ve kamucu politikaların devreye girmesini düşünüyoruz. Beşli çetenin hakim olduğu piyasayı değil, tüm özel teşebbüsün rekabet edeceği piyasa ekonomisini hedefliyoruz. Bu noktada düzen partilerinden ayrılıyoruz.

Oy oranını açıkladı

Hem cumhur hem millet ittifakının, deva ve geleceğin katılmasıyla ak millet ittifakının yanlışlarını ortaya koyuyoruz. Bizim stratejimiz bütün partilerden oy almaz, alıyor muyuz alıyoruz. Şu anda yüzde 8 oy civarındayız. Adlığımız oyun yüzde 30'u AKP'den yüzde 15'i MHP'den yüzde 17,5'i CHP'den yüzde 7,5'i İyi Parti'den.

'Anayasa mutabakatının görüntülerini izledim ama yayınlayamam'

HDP ile İyi parti'nin anayasa mutabakatının 64 saatlik bir görüntüsünü izledim. ama bunu paylaşamam. iletişimin gizliliği temel hukuk kuralı. bu gizli değil, kendileri çekmişler. bunu izlemek başka, yaymak illagal. kimin çektiği kimin yayınlandığı biliniyor. bunu açıklayarak bana gelecek oyu istemiyorum ben.

Anadolu Kalesi projesi

Anadolu Kalesi projesi şu: Sığınmacı ve kaçakların ülkelerine geri gitmesi. Gelecek 30 yılda Afrika'dan Türkiye'ye gelecek göçün gelmemesini sağlamak. Yurt dışına giden doktorlar başta olmak üzere geri döndürmeyi sağlamak.

'Tarikatlar devlet kurumlarına el koymuş'

Bugün sağlık bakanlığının bir cemaatin kontrolünde olduğunu biliyoruz. Nasıl adalet bakanlığı bir başka cemaatin kontrolündeyse. Devlet paylaştırılmış. Devletten cemaat ve tarikat hakimiyetini kaldıracağız. Şu anda devlet kurumlarına el koymuş durumdalar.

Sedat Peker hakkında

Sedat Peker hakkında sorulan soruya Özdağ, ' Sedat Peker'in anlattıklarının doğru olduğunu biliyorum' yanıtını verdi. Söylediklerinin önemli bir bölümü basında makaleler halinde yayınlanmıştı. Açıklamaları, bunların da tastiği oldu. Araştırmacı gazetecilerin anlattıkları bu kadar ilgiyle okunmamıştı.

'Ottawa Antlaşması'ndan çekileceğiz'

Biz Ottowa Antlaşması'ndan çekileceğiz. Sınırlarımıza tekrar antipersonel mayın döşeyeceğiz. Onun için ben Hatay'a sembolik bir mayın döşeme amacıyla gittim. Oto yedek parçası götürdüm ama Süleyman (Soylu) onun gerçekten gerçekten mayın olduğunu zannetti. Mümkün mü yani gerçek mayınla gitmek.

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda

Bugün temel meselemiz Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye'nin aşmasıdır. Eğer Mansur Yavaş'ın kazanma şansına sahip olsaydım hiç düşünmeden aday olurdum. Bugün Mansur Yavaş'ın gerekçesi ne olursa olsun kamuoyunda en fazla desteği olduğu net bir durum ve biz altılı masaya Mansur Bey'i aday gösterin biz de destekleyelim dedik. Hala bir cevap çıkmadı, biz de bekliyoruz.

Mansur Bey'in 'aday değilim' dediği doğru değil. Bu konuda bildiklerimi kamuoyu ile paylaşmak için ortamın çok erken olduğunu düşünüyorum ama Mansur Bey 'aday değilim' demedi. Bir süreç var hala işliyor.

Nefret dili söylemi hakkında

Benim siyaset dilim, diğer siyasetçilerden faklı. O da benim tercihim. Ben salağa salak derim. Tarafsıza tarafsız, tarafa da taraf muamelesi yaparım. Kim benden nefret ediyor biliyor musunuz? Benden FETÖ'cüler, PKK'lılar, Atatürk'ten nefret edenler nefret ediyor benden, canları cehenneme.