Suriyeli ve Afganların her geçen gün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı aldığı bu günlerde sirayet ettikleri yerler sokak, tabela ve menülerle sınırlı kalmadı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, özellikle engelli ve şehit-gazi yakınlarına konut edindirme amacı güden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen kura sonuçlarında bir skandal ortaya çıktı.

Başvuru şartı olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı isteyen ve sadece 1 yıllık ikametgahın yeterli olduğunu söyleyen TOKİ'nin kuralarında Suriyelilerin isimleri dikkat çekti.

Geçen ay yapılan İstanbul Kayabaşı 3. ve 4. Etap evlerinin kuralarında 3 artı 1 dairelerden kazanan yaklaşık 500 talihli içinde, Lama Hamaideh, Muhammed Ammar Abdulazim, Abdulkader Mohammad gibi isimler dikkat çekti.

KURAYI KAZANAMAYAN BİR TÜRK DURUMA ŞÖYLE İSYAN ETTİ

Kurayı kazanamayan bir vatandaş, 'Önce, 'kazanamadım ama neyse ki bu daireler ağırlıklı olarak ev sahibi olmayan şehit ve gazi yakınlarına gidiyor' diye düşündüm. Sonra listedeki isimleri görünce bunca vatandaşımız evsiz barksızken sonradan vatandaşlığa geçenlerin bu hakkı kazandığını görmüş oldum' ifadelerini kullandı.

TOKİ, 50 bin sosyal konut projesi kapsamında Başakşehir Kayabaşı 3. ve 4. etap konu projesinde ; 2 oda 1 salon 482 adet ve 3 oda 1 salon 524 adet konutu satışa çıkarıldı.