DOLAR

34,5467$% 0.18

EURO

36,0147% -0.62

GRAM ALTIN

3.005,41%1,48

ÇEYREK ALTIN

5.110,00%0,95

TAM ALTIN

20.381,00%1,12

BİTCOİN

3389365฿%-0.50903

a

TBMM yarın açılıyor: Gündemde o başlıklar var

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 28. dönemin 2. yasama yılında 14 farklı siyasi parti bulunuyor, Meclis Genel Kurulu'ndaki oturma düzeni bu parti gruplarının milletvekili sayısına göre belirlendi. Meclis açılışı Atatürk Anıtı önünde saat 13.00'te yapılacak, Genel Kurul ise saat 14.00'te toplanacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 14 farklı siyasi parti bulunuyor ve 28. dönemin 2. yasama yılında Meclis’te 6 siyasi parti grubu yer alacak. Meclis Genel Kurulu’ndaki oturma düzeni, parti gruplarının milletvekili sayısına göre belirlendi.

Meclis’in açılışı Atatürk Anıtı önünde saat 13.00’te yapılacak. Genel Kurul ise saat 14.00’te toplanacak ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önemli mesajlar içeren bir konuşma yapması bekleniyor. Ayrıca, siyasi parti liderleri de Meclis Genel Kurulu açılış törenine katılacaklar.

KILIÇDAROĞLU LOCADAN İZLEYECEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili olmadığı için Genel Kurul’u locadan izleyecek.

Meclis gündemi oldukça yoğun. Özellikle emeklilerin merakla beklediği emekli maaşı düzenlemesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor ve teklifin Ekim ayı içinde Meclis’ten geçmesi planlanıyor.

TORBA YASA TEKLİFİ DE GÜNDEMDE

Ayrıca, birçok bakanlık tarafından talep edilen düzenlemeleri içeren bir torba yasa teklifi de Meclis gündemine gelecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, günlük kiralama için yeni düzenlemeler getirecek ve üç aşamalı denetim sistemi ile ek güvenlik önlemleri hayata geçirilecek.

SEZGİN TANRIKULU İÇİN FEZLEKE

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu için dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezlekenin Meclis’e gelmesi bekleniyor. Tanrıkulu hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan düzenlenen fezleke Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi ve Meclis’e ulaştıktan sonra Anayasa Adalet Karma Komisyonu’nda ele alınacak.

Son olarak, yeni anayasa çalışmaları için harekete geçiliyor. Meclis’te AKP bünyesinde oluşturulacak anayasa hazırlık komisyonu, yeni yasama yılında çalışmalarına başlayacak ve yeni anayasa için izlenecek yöntem, takvim ve alternatifler ele alınacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'tan muhalefete eleştiri

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.