Bulgaristan'dan göç eden Hürriyet köylüleri, 1951 yılında anavatana sığınarak Taşpınar Köyü sınırları içindeki 12 bin dönümlük Haydar Ağa Çiftliği'ni satın alarak 1955'te köye dönüştürmüş. Söz konusu arazinin 5 bin 700 dönümü; otlakiye, kavaklık, odun tedariki, cami, okul, öğretmen lojmanı, mezarlık yeri olarak kullanılmak üzere hisseli parsel olarak tapuda 201 hane arasında paylaşılmış. 1978 yılında yapılan kadastro çalışmasıyla, bu devasa arazi köy tüzel kişiliğine kaydedilmiş. Hürriyet halkı da devlete güvenerek, ileride bir sorun yaşayabileceklerini düşünmedikleri ve kullanım izni kendilerinde olduğu için bu duruma itiraz etmemiş.

2014 yılında çıkartılan Bütünşehir Yasası'yla birlikte, köy tüzel kişiliği üzerinde olan 5 bin 700 dönümlük arazi, bu kez ilçe belediyesine geçti. Diğer pek çok köyde yapıldığı gibi arazileri kooperatif kurup üzerine devretmeyen Hürriyetliler; yasa çıktıktan sonra yargıya başvurdu. Muhtarlık öncülüğünde açılan davanın ardından bazı vatandaşlar da başka koldan yeni davalar açtı ancak davalar yürütülemedi. Köylüden teminatlar istendi, ama köylüye ağır geldi. Hürriyet Köyü Dayanışma Derneği Denetim Kurulu Başkanı Bayram Efe bu zamana kadar söz konusu arazinin Karacabey Belediyesi tarafından; 150 dönümünün TEKNOSAB'a hibe edildiğini, 150 dönümünün Emir-Koop'a, 250 dönümünün de ismi gizli tutulan bir şahsa satıldığını aktardı. Şimdi de Hürriyet köyü sınırlarına köy tünel ve yol çalışmaları başlatıldı, verimli tarlalarda ekilen ürünler tünellerin tozu toprağı enkazı altında verim veremez hale geldi.

Konuyla ilgili olarak Başkan Bayram Efe; 'Aylardır derdimize çare bulmaya çalışırken, bugünde iş makinalarının paletleri altında tarlalarımız kurban ediliyor, hasatlar ziyan oldu, iş makinaları ekinleri ezdi, üstümüze kabus gibi çöküldü elimizi uzattığımız her dal kırıldı. Bizim sesimiz duyacak bir babayiğit yok mu!' dedi.