Taksim'de İstiklal Caddesi'nde 'Suriye' sloganları atarak eğlenen kalabalık bir gruba, bir vatandaş tarafından müdahal edildi.

O anları kamera aldıran vatandaş, Suriyeli grubun yanına yaklaşarak önce dağılmaları gerektiğini söyledi ardından da bağırarak 'Dağılın, gidin buradan' diye bağırmaya başladı.

Şahsın, o anlarda tişörtünü çıkardığı görülürken, çektiği görüntüleri sosyal medyadan yayınladı.

Odatv'nin gündeme getirdiği görüntülerde tepki gösteren şahsın, eylemini planlı bir şekilde yaptığı görülüyor.

Suriyeli olduğu iddia edilen grubun herhangi bir tepki vermeden dağıldıkları görülürken, vatandaşın eyleminin olay sonrasında da devam ettiği ve çevredekilere de 'Neden sessiz kalıyorsunuz' diye tepki gösterdiği görülüyor.

SOSYAL MEDYADAN YAYINLANDI

Suriyelilere müdahale eden vatandaş, görüntülerini orada bulunan bir kişiye kendi cep telefonu ile çektirdiği görüldü. Çevredekilerden birinin 'Neden kaydediyorsun' diyerek görüntü alan kişiye müdahale etmeye çalıştığı ancak protestocu vatandaşın ona da 'Bırak çeksin kardeşim' diyerek tepki gösterdiği görüldü.

Görüntüleri kişisel sosyal medya hesaplarından yayınlayan vatandaş, kısa sürede gündeme oturdu.

TEHLİKELİ GERGİNLİK

Vatandaşın videosu kısa sürede yüksek beğeni ve paylaşımlara ulaşırken, konuyla ilişkili olarak sağduyu ve tehlikeli gerginlik mesajları da geldi. Herkesin kafasına göre sığınmacı ve kaçaklara müdahale etmesinin önü alınamaz bir sokak hareketini tetikleyebileceği ve bunun da kaosa yol açabileceği yorumları öne çıktı.