38,2765$% 0.03
43,6960€% -0.02
4.080,24%-1,90
6.762,00%-2,01
26.967,00%-2,02
3606577฿%6.60469
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tanju Özcan’ın Türkiye’deki Suriyelilerle ilgili ifadelerinin ardından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirtti. Tunç açıklamasında şunları ifade etti:
“Bolu Belediye Başkanı hakkında ülkemizdeki Suriyelilerle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır.”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, gazeteci Fatih Altaylı’nın programında Suriyeli göçmenlere yönelik belediye uygulamalarını açıkça dile getirdi. Özcan’ın açıklamaları arasında dikkat çeken ifadeler şunlardı:
Tanju Özcan, belediye bütçesinden Suriyeli göçmenlere hiçbir yardım yapılmadığını belirtti:
“Yeterince yardım alıyorlar devletten. Bolu Belediyesi bütçesinden tek kuruş yardım yapmayacağım dedim.”
Özcan, kentteki Arapça tabelaların kaldırıldığını ve bu işlemin hukuksuz olduğunu şu sözlerle dile getirdi:
“Tabelaları bir gecede kaldırdım, ruhsatlarını da hukuksuz bir şekilde iptal ettim. O zamanki güçle dava da açamadılar. Şu an Bolu’da bir tane Arapça tabela yok.”
Fatih Altaylı’nın “Yaptığınız işler hukuksuz muydu?” sorusuna Özcan’ın verdiği yanıt ise kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Özcan şunları söyledi:
“Hukuksuzdu. İdari yargıya gitselerdi belki kazanırlardı ama siyasette en güçlü olduğunuz zaman yeni seçildiğiniz zamandır. Bu bir şok dalgası yarattı, anlayamadılar ne olduğunu.”
“Yeterince gidiş olmadığını görünce yine kendim hukukçuyum; nikah ücretlerine, sularına zam yaptım. Bu da yasal değildi. Bunun da idari mahkemeden döneceğini biliyordum.”
Tanju Özcan’ın Suriyelilere yönelik uygulamaları ve açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı buldu. Hukuksuz olduğu açıkça ifade edilen bu kararlar nedeniyle başlatılan soruşturma, Özcan’ın siyasi geleceği ve belediye politikaları açısından önemli bir süreç olarak değerlendiriliyor. Savcılığın konuya ilişkin soruşturması sürerken, kamuoyunun tepkisi de bu süreçte dikkatle takip ediliyor.
Uzman isim emekli zammında yeni oranı verdi! Refah payı eklenecek