IŞİD'in Kobane'ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014'te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek aralarında HDP'nin eski eş genel başkanları ve MYK üyelerinin de bulunduğu 21'i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobane davasının 15'inci duruşması, yedinci gününde Sincan Cezaevi Kampüsü'nde sürüyor.

Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın duruşmasına çok sayıda avukat, HDP milletvekilleri, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve çok sayıda izleyici katıldı. Sincan Cezaevi'nde tutulan siyasetçiler duruşma salonunda hazır bulunurken, farklı cezaevlerinde bulunan siyasetçiler ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlandı.

Kobane davasında konuşan Selahattin Demirtaş, çözüm sürecinde yapılanların suç gibi gösterildiğini dile getirip 'Eğer yaptıklarımız suç ise suç ortağımız AKP'dir. Erdoğan neden sanık sandalyesinde yok? Biz yargılanıyorsak AKP'liler de yargılanmalı' dedi.

Demirtaş, dönemin MİT Müsteşarı Emre Taner, dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Ahmet Davutoğlu ve dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti.