36,7028$% 0.02
40,2068€% -0.05
3.574,36%-0,15
5.863,00%-0,20
23.382,00%-0,20
3038421฿%-0.58962
Olay, 15 Mart Cumartesi günü saat 15.00 sıralarında Şişli 19 Mayıs Mahallesi’nde meydana geldi. Duşakabin tamiri için sanatçı Züleyha Ortak’ın evinde bulunan Taştan Karaca, katil yeğeni Caner T.’nin “Görüşmemiz lazım” mesajını almasının ardından apartmanın önüne indi. Ancak yeğeni tarafından silahlı saldırıya uğradı ve olay yerinde yaşamını yitirdi.
Tanık anlattı: “Hiçbir şey söylemeden ateş etti”
Olay sırasında Taştan Karaca’ya tadilat çalışmasında yardım eden H.E., polise verdiği ifadesinde şu şekilde konuştu: “Tadilat yaparken yeğeni telefonla arayarak adres istedi. ‘Mutlaka konuşmamız lazım’ dedi. O aşağı inerken ben de yanında indim. Ancak hiçbir şey söylemeden üzerimize doğru ateş açarak kaçtı.”
Kamera kayıtları ortaya çıktı
Olayla ilgili çalışmalarını hızlandıran Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyerek cinayetin anbean kaydedildiği görüntülere ulaştı.
Kayıtlarda, Taştan Karaca’nın yanındaki kişiyle birlikte bir süre apartmanın önünde beklediği, bu esnada sol taraftan yaklaşan Caner T.’nin bir anda silahını çıkararak defalarca ateş ettiği görüldü. Saldırıdan sonra zanlının yaya olarak olay yerinden uzaklaştığı tespit edildi.
Cinayet silahı çalılıklar arasında bulundu
Polis ekipleri tarafından takibe alınan şüpheli Caner T., kısa süre içinde gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada, olayda kullanılan silahın Sarıyer, Hisarönü mevkiindeki bir çalılık alan içine gizlendiği ortaya çıktı.
Asayiiş Şube Müdürlüğü’nde sorguya alınan Caner T.’nin, amcasıyla miras konuları nedeniyle husumet yaşadığı ve bu nedenle cinayeti işlediği belirlendi. Zanlı, tamamlanan işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılarak tutuklanıp cezaevine gönderildi.
Şok ifade! Erkan Kork’un aylık geliri ve savunması ortaya çıktı