Usta oyuncu Perihan Savaş, gündemdeki mülteci çıkışıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Arapça yazılardan hoşnut olmadığını söyleyen Savaş, 'Yani bunlar tabii ki hiç hoşuma gitmiyor. Çok yabancılaşmaya başladık artık. İçimizde çok yabancılar olmaya başladı. Bu Arapça yazılar hiç hoşuma gitmiyor. Burası Türkiye biz Türk'üz' ifadelerini kullandı.

'ARAPÇA YAZILARDAN HOŞNUT DEĞİLİM'

İstanbul ve Türkiye'nin çeşitli illerindeki Arapça yazılardan hoşnut olmadığını dile getiren Savaş, ' (Göçmen meselesi) Yani bunlar tabii ki hiç hoşuma gitmiyor. Çok yabancılaşmaya başladık artık. İçimizde çok yabancılar olmaya başladı. Bu Arapça yazılar hiç hoşuma gitmiyor. Burası Türkiye biz Türk'üz. Bunlar hoşuma gitmiyor yani gitmeyen bir sürü şey var' dedi.

'ÜNİVERSİTEYİ BİTİREN GENÇLER İŞ BULAMIYOR'

Üniversite mezunu gençlerin iş bulamamasından yakınan Savaş, 'Türkiye bu aralar hoşuma gitmiyor. Çok, çok rahatsız. Bir kere ekonomik zorluklar, pahalılık, insanların geçinememesi, insanların çok zor şartlar altında birkaç işte birden çalışmaya çalışması... O da mümkün olmuyor. Gençlerin durumları, üniversiteyi bitiren gençler iş bulamıyorlar. Hepsi sokaktalar, hepsi bir iş arıyor' ifadelerini kullandı.

'EŞREF KOLÇAK ÇOK NAİF BİR İNSANDI'

Eşref abi dünyanın en tatlı, en güzel, en naif, en kibar, en iyi oyunculardan birisiydi Yeşilçam'da. Hiçbir zaman unutulmadı. Unutulmayacak da yaptığı işlerle zaten. Onun anısına olması da çok güzel ve gerçekten insanı duygulandırıyor. Çünkü buralıydı, Gemlikliydi. Gemlik'i çok seviyordu, buradan hiç ayrılmadı son gününe kadar. Biz aşağı-yukarı 4-5 filmde birlikte çalıştık. Bir baba gibi, bir ağabey gibiydi. Öğreten, gösteren, sahip çıkan bir ağabeyimizdi. Allah gani, gani rahmet eylesin. Yattığı yerde huzurla uyusun. Bu da tabii çok özelleştiriyor bu festivali.

'İYİLİK DİZİSİ GÜZEL DEVAM EDİYOR'

Şu anda yaptığım bir tek İyilik dizisi var. O proje devam ediyor. Bir de bir projede oynadım konuk oyuncu olarak. Duygu Asena'nın hikayesinde. O da çok güzel, çok da keyifli gidiyor. Sanıyorum ki ikinci sezon da çekilecek inşallah. Başka onun dışında yok zaten tamamlanmış oluyor. Çünkü İyilik dizisi gerçekten çok yoğun bir tempo gerektiriyor. O yoğun tempo içerisinde başka bir iş olması mümkün olmuyor. Çok güzel gidiyor dizimiz, insanlar çok sevdiler. İkinci sezonda da artık inşallah görüşeceğiz eylülde ya da ekim ama eylül galiba eylül inşallah.

'TÜRKİYE'DE DİZİLER ÇOK UZUN'

Bir tek seyirci sahip çıkıyor. Bu kadar senedir de hep seyirci sahip çıktı ve biz onlar için buradayız, onlar da bizim için buradalar. Onlar sayesinde biz varız. Gerçekten çok seviyorlar, çok izliyorlar, mümkün olduğu kadar sahip çıkıyorlar ama diğer türlü baktığınız zaman hala mesela telif haklarımız yok, sinema kanunu yok. Televizyon dizilerindeki süreler çok uzun, çalışma şartları çok ağır. Dünyanın hiçbir yerinde 120 dakika bir dizi yok. Ancak film var, sinema filmi var. Biz 5 günde bir sinema filmi çekiyoruz. Düşünün artık o şartları. 40-45 dakika olması gereken diziler maalesef ki çok uzun oluyorlar yani böyle.'