DOLAR

38,2768$% 0.03

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

43,7208% 0.04

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

4.082,31%-1,87

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

6.770,00%-1,88

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

26.997,00%-1,89

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

3608785฿%6.68981

Created with Highcharts 8.2.2
a

Özgür Özel, Anıtkabir’e gitti: “Sizin partinizin adayına yapılan darbe girişimine milletimiz geçit vermedi”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, olağanüstü kurultay sonrası oluşan yeni parti yönetimiyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret ederek, hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hem de demokrasi mücadelesi veren halka güçlü bir mesaj verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 21. Olağanüstü Kurultayı’nda seçilen yeni Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri ve milletvekilleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

54446398626 fc52c0f126 c   

Ziyaretin ardından Misakımillî Kulesi’ne geçen Özel, Anıtkabir Özel Defteri’ne duygusal bir mesaj yazdı.

54446639013 4ef49f8259 c

Özel, 19 Mart 2025’te yaşandığını vurguladığı “sivil darbe girişimine” karşı ülkenin dört bir yanında ayağa kalkan halkın, cumhuriyeti ve demokrasiyi savunduğunu hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:

Aziz Atatürk, Sayın Genel Başkanım,

6 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 21’inci Olağanüstü Kurultayımızda görev alan Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ve 28. Dönem milletvekillerimiz ile birlikte huzurunuzdayız.

19 Mart 2025 tarihli sivil darbe girişimine karşı ülkemizin dört bir yanında ayağa kalkan, bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyet’i ve demokrasiyi kararlılıkla savunan ve bu darbe girişimini püskürten milyonlar adına buradayız. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu inancıyla sizden ve kurucu kadrolarımızdan aldığımız ilhamla ülkemizde adaleti, hukuku ve tam demokrasiyi hakim kılıncaya dek yılmadan, yorulmadan çalışacağımıza söz veriyoruz.

54446639068 2cc162c26a c

Sayın Genel Başkanım,

Milletimiz, iradesini, demokrasiyi ve kurduğunuz partimizi hedef alanlara, sizin partinizden sizin kurduğunuz cumhurbaşkanlığı makamına aday olan Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarımıza karşı darbe girişimine geçit vermemiştir. Milletimizin bu duruşu geleceğe dair inancımızı daha da pekiştirmiştir.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerini hakim kılmak için her alanda ve her mekanda mücadele etmeye devam edeceğiz. Size ve silah arkadaşlarınıza minnetlerimizi sunuyor, tüm şehitlerimizi ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş tüm yurttaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Şirketine kayyum atanan Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu’ndan açıklama

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.