DOLAR

34,9739$% 0.16

EURO

36,7420% 0.28

GRAM ALTIN

2.974,72%-1,04

ÇEYREK ALTIN

4.883,00%-0,64

TAM ALTIN

19.534,00%-0,61

BİTCOİN

3598129฿%1.50057

a
  • Dijital Gaste
  • Ekonomi
  • Nobel ödüllü Daron Acemoğlu, dünya ekonomisini yorumladı: Türkiye çok daha kötü durumda

Nobel ödüllü Daron Acemoğlu, dünya ekonomisini yorumladı: Türkiye çok daha kötü durumda

Nobel ödüllü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, İstanbul'daki konferansta belirsizlik, verimlilik ve eşitsizlik sorunlarının hem Türkiye'de hem de dünyada ekonomiyi olumsuz etkilediğini söyledi.

Şişli Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İstanbul’da Ekonominin Kalbinden Finansın Merkezine: Şişli’den Ataşehir’e Konferansı” ekonomi ve siyaset dünyasından önemli isimleri buluşturdu.

Ev sahipliğini Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in üstlendiği etkinlikte, Nobel ödüllü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu da konuşmacılar arasındaydı.

“Belirsizlik” kelimesinin önümüzdeki yılların ruhunu en iyi yansıttığını ifade eden Acemoğlu, “Belirsiz bir dünya bekliyor. Çünkü hem jeopolitik açıdan hem enflasyon açısından olsun hem de daha önemlisi yapısal değişimlerin ortasındayız. Bunların bazıları fırsat yaratıyor, bazıları daha değişik bir olanaklar sağlıyor. Ama aynı zamanda belirsizliği artırıyor. Bunların en başında verimlilik problemi var.” dedi.

“Amerika ve Avrupa kötü durumda”

Türkiye ve dünya ekonomisine yönelik değerlendirmelerde bulunan Acemoğlu, Amerika ve Avrupa ekonomilerinin kötü bir durumda olduğunu belirtirken, Türkiye’nin daha da olumsuz bir tablo sergilediğini vurguladı.

Acemoğlu, son 15-30 yılda ekonomik üretkenliğin yavaşladığını, ücret artışlarının durma noktasına geldiğini ve gelir dağılımındaki eşitsizliğin arttığını dile getirdi.

Acemoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

Amerika ve Avrupa kötü bir durumda. Türkiye çok daha kötü durumda. Son 15 sene ama daha da uzun bakarsanız 25-30 yıl içinde bu ekonomilerin üretkenliği düşük. Ürettikleri eski hızında değil. Daha eşitsiz bir dünya yaratıyor. Ücretler büyümüyor. Ücretler büyümediği için gelir dağılımı daha bozuluyor. Bunların hepsi verimlilik ve üretkenlik problemleriyle ilgili.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Araç sahipleri depoları doldurun! Akaryakıta zam geliyor

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.