DOLAR

38,2936$% 0.06

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

43,5244% -0.5

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

4.111,81%-1,16

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

6.805,00%-1,12

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

27.135,00%-1,12

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

3579878฿%6.98978

Created with Highcharts 8.2.2
a

Mustafa Destici'den ÖTV zammına sert tepki

ÖTV zammına siyasilerden eleştiriler gelmeye devam ederken BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Destici, yüzde 200 üzeri artırımın kabul edilebilir ve hakkaniyetli olmadığını belirterek 'Kemer sıkarak ekonomiyi düzeltmek sıradan ekonomi yöneticilerinin de yapabileceği şeyler' dedi.

Seçimin ardından ekonomi yönetimin aldığı karar devamında birçok ürüne zam geldi. En son bugün akaryakıt ve doğal gazdan alınan Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) de zam geldi. Akaryakıta gelen ÖTV zammı ile  benzinde ve motorinde 5 lira, LPG’de 4 lira artış yaşandı.

Cumhur İttifakı’nın ortağı Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan’ın ardından Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de ÖTV zammına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Destici, yüzde 200 üzeri artırımın kabul edilebilir ve hakkaniyetli olmadığını söyledi.

‘SİYASİ PARTİLERE VERİLEN HAZİNE YARDIMI KALDIRILABİLİRDİ’

Yüzde 200 üzeri artırımı kabul edilebilir ve hakkaniyetli düzenleme olarak görmeyen Destici, “ÖTV dolaylı bir vergi düzenlemesidir. Yani yoksulla zenginin, geliri düşük olanla yüksek olanın aynı oranda ödediği vergidir. Akaryakıta bu denli zam yapmak yerine mesela, doğalgazda geliri yüksek olanlara uygulanan sübvanse (yüz milyarca TL) ile siyasi partilere verilen milyarlarca TL hazine yardımı kaldırılabilirdi. Ekonominin şoför mahallinde oturanlar kolaycılığa kaçarak, çözümü dolaylı vergilerde bulup faturayı dar gelirli ve üretici ile yüksek gelirlinin sırtına aynı oranda yüklememelidir” ifadelerini kullandı.

‘CAN YAKMAYACAK ÇÖZÜMLER BEKLEMEK VATANDAŞIMIZIN HAKKI’

“Bu doğru ve hakça değildir” diyen Destici, “Ayrıca bugüne dek yapılan tüm iyileştirmeleri de değersiz kılmaktadır. Zamlarla ya da kemer sıkarak ekonomiyi düzeltmek, bütçe açıklarını kapatmak sıradan ekonomi yöneticilerinin de yapabileceği şeylerdir. (Nitekim 70’li ve 90’lı yıllarda Türkiye’de sıkça uygulanmıştır) Dünya ekonomi çevrelerinin itibar ettiği ya da ağırlıkları olduğu söylenen isimler iş başında ise o vakit daha konforlu ve can yakmayacak çözümler beklemek vatandaşımızın en tabii hakkıdır” diye konuştu.

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

EPDK'dan 'Doğal gaza yüzde 224 zam' iddiasına açıklama

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.