DOLAR

38,0073$% -0.11

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

41,2494% -0.14

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

3.676,81%0,00

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

6.032,00%0,11

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

24.055,00%0,11

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

3348484฿%3.73291

Created with Highcharts 8.2.2
a

Muharrem İnce, Saraçhane’den seslendi: Erdoğan’ın derdi memleket değil, koltuğudur!

Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması sonrası İstanbul Adliyesi'ne götürülmesiyle birlikte, Saraçhane'de toplanan kalabalığa seslenen Muharrem İnce, İmamoğlu'na ve CHP'ye destek vererek iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

19 Mart Çarşamba günü gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, beraberindeki 91 kişiyle birlikte İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Çağlayan’daki adliyede saat 21.00 sularında, İmamoğlu ve diğer gözaltına alınan isimlerin savcılıktaki ifade süreci başladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, günlerdir protestolara sahne olan Saraçhane’deki kalabalığa seslendi.

Konuşmasında İmamoğlu’nun seçim başarılarını hatırlatan İnce, “Erdoğan baktı ki yenemiyor, mahkemede yenmeye kalktı.” ifadelerini kullandı.

İnce’de CHP’ye destek sözü

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de anımsatan İnce, yerel seçimlerdeki başarıdan söz ederek Özel’in partiyi yeniden birinci yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine gönderme yapan İnce, “Kılıçdaroğlu da ben de kaybetmiş cumhurbaşkanı adaylarıyız. Şimdi bize düşen görev, CHP’nin yeni cumhurbaşkanı adayının koluna girip onun elini kaldırmaktır. Ben kendi adıma bunu yapacağım, söz veriyorum.” diye konuştu.

Gençleri uyardı: “Şiddet uygulamayın, yüzünüz kara değil”

İnce, meydandaki gençleri sağduyuya davet etti ve şunları söyledi:

Demokratik hakkınızı sonuna kadar kullanın, yürüyün slogan atın, şarkı söyleyin. Ama kaldırım taşlarını sökmeyin, şiddet uygulamayın. Maskeye gerek yok. Sizin yüzünüz kara değil ki, yüzü kara olanlar maske taksın.

İktidara göndermede bulunan İnce, “Onların adı ak. Adının ak olmasın önemli değil. Alnın ak olması önemli.” diye konuştu.

“Gücümüzü Gazi Mustafa Kemal’in bir çift mavi gözünden alıyoruz”

Muharrem İnce, konuşmasının sonunda direnişi kültürel ve tarihsel figürlerle pekiştirdi:

Biz susmayanlar, direnenleriz. Biz biriz, hepimiziz. Hepimiz, Ekrem İmamoğlu’yuz. Biz gücümüzü Gazi Mustafa Kemal’in bir çift mavi gözünden alıyoruz. Biz isyanı Şeyh Bedrettin’den, kula kulluk yapmamayı Pir Sultan’dan öğrendik. Bir olmayı, diri olmayı Hacı Bektaş-ı Veli’den öğrendik. Aşkı Yunus Emre’den, sevdalanmayı Nazım Hikmet’ten öğrendik. Biz ya kazanacağız ya da hep birlikte yok olacağız. Yok olmayacağımıza göre, hep birlikte kazanacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert eleştiriler

İnce, konuşmasının son bölümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yargı üzerinden yüklenerek, “Yargıyı sopa olarak kullanamazsın.” dedi.

Erdoğan’ın memleketi değil koltuğunu düşündüğünü söyleyen İnce, şöyle devam etti:

Recep Tayyip Erdoğan kendi geleceği için memleketi batırıyor. Recep Tayyip Erdoğan kendi geleceği için dolar yükseliyor, euro yükseliyor, borsa çöküyor. Erdoğan’ın derdi memleket değil, Erdoğan’ın derdi koltuğudur. Erdoğan, yargılayacaksan eğer, belki unutmuşsundur, ben sana hatırlatayım. Erdoğan, eğer yargılamak istiyorsan Kuzey Irak’ta askerin başına çuval geçirip de susanları yargıla. Ergenekon, Balyoz’daki insanları yargıla. Bu memleketin kozmik odasına girenleri yargıla. Mavi Marmara’ya sahip çıkmadın, onu yargıla. Reza Zarrab’ın rüşvet verdiği bakanları yargıla. Birleşik Arap Emirlikleri terör devleti diyordun, onunla konuşmaları yargıla. Rahibi nasıl bıraktın, onu yargıla. Trump’ın aptal adam demesine ses çıkaramamanı yargıla.

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklama: Bırakın akla kara ortaya çıkarılsın, hukuk işlesin!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.