Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan güncel hava tahmin raporu verilerine göre, yurt genelinde sıcaklıkların yükselmesi bekleniyor. Meteoroloji'nin güncel raporuna göre, yurt genelinde hava sıcaklıkları, özellikle 16 Eylül Cuma gününden itibaren artmaya başlayacak.

Sıcaklıkların, hafta sonu Trakya, Marmara, Kıyı Ege, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu illeri başta olmak üzere mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Bir süredir 24-25 derece seviyelerinde seyreden sıcaklık değerlerinin yeniden 30 ve 30 derece üzerinde çıkması bekleniyor. Mega kent İstanbul'da da sıcaklıklar cuma günü itibarıyla yeniden 30 dereceyi görecek. Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerinde ise sıcaklıkların yeniden 40 dereceye dayanması bekleniyor.

Marmara Bölgesi illerinde sıcaklıkların hafta sonu itibarıyla 30 derecelerde seyretmesi bekleniyor. Bazı illerde sıcaklıkların 38-39 derecelere kadar çıkması bekleniyor.

Uzmanlar, yüksek sıcaklık değerlerine kronik hastalığı bulunanları, yaşlıları, çocukları ve hamile bireyleri uyarıyor. Doktorlar, özellikle günün 12.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmamasını ve uzun süreli güneş temasından kaçınılmasını öğütlüyor. Dışarı çıkarken gözlük, şapka ve güneş kremi kullanımının önemine de dikkat çekiliyor.

Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen sıcaklıklarla birlikte, bir süredir etkisini gösteren 'sağanak yağış' ve 'gök gürültülü sağanak yağış' etkisinin ise kaybolması bekleniyor.