DOLAR

37,9201$% -0.17

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

42,6514% 2.35

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

3.861,42%2,57

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

6.380,00%1,65

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

25.444,00%1,59

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

3011504฿%2.77609

Created with Highcharts 8.2.2
a
  • Dijital Gaste
  • Ekonomi
  • Merkez Bankası rezervlerinde çarpıcı düşüş: Son 5 haftada rekor satış

Merkez Bankası rezervlerinde çarpıcı düşüş: Son 5 haftada rekor satış

Perşembe günü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 45'ten yüzde 50'ye çıkardı. Kararın, azalan rezervlerle ilgili olmadığı, enflasyonla mücadele amacıyla alındığı açıklandı. Ancak bazı uzmanlar, son beş haftada 25 milyar dolarlık rezervin satılması kararının yanlış olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz Perşembe günü, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) beklenmedik bir hamle yaparak politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 45’ten 50’ye çıkardı. Bu kararın, Merkez’in azalan döviz rezervlerine değil, enflasyonu kontrol altına almak amacıyla alındığı belirtildi.

Ancak, Merkez Bankası’nın eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, azalan rezervlerin boyutunu gösteren bir grafikle adımın sadece enflasyonla ilgili olmadığını belirtti.

Prof. Dr. Hakan Kara yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Son faiz kararının rezerv kaybı nedeniyle değil de sadece enflasyona yönelik alındığını söyleyenlerin bu tabloyu incelemelerini öneririm. 5 haftada yaklaşık 25 milyar $ satılmış.”

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SGK’dan açıklama geldi! Emeklilerin banka promosyonu 2 katına çıktı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.