TV8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef'in önceki sezonunda yarışan Hamza Mercimek'in böbreklerinin iflas ettiğini ve nakil beklediğini yarışmada şefler duyurmuştu. Hamza Mercimek TRT ekranlarında yayınlanan Alişan ile Hayata Gülümse programında hastalık sürecini anlattı. Hamza o anları anlatırken gözyaşlarını tutmakta zorlandı.

'Baskın bir acıydı'

Hastalığını öğrendiği anları anlatan Hamza, 'İşten eve geldiğimde dolapta limonata vardı. İçip uyudum. Ertesi sabah boğazım ağırıyordu, işe gitmeyeyim dedim. Akşama doğru ateşlenmeye başladı. Üşüttüm sandım. Birkaç gün ateşlendim, karın ağrısı vardı. Ve birden idrarım kesildi. 2. gün oldu yine idrarım yok. Özel bir hastaneye gittim, enfeksiyon olduğunu söyledi ve ilaç vererek eve gönderdi. Akşamına böbreklerime sancı girmeye başladı. Baskın bir acıydı. Annem hastaneye gidelim dedi ama benim hastane korkum var.

Annemin ısrarı üzerine gittik. Yine kan alacaklarını söylediler fakat iğne korkusu olduğu için 2 gün önce aldılar oradan baksanız dedim.Doktor değerlere bakınca 'Bizim de almamız gerekiyor' dedi. 'Neden' dedim. 'Belki yanlıştır, burada böbrek yetmezliği diyor' hemen bunu duyunca verdim. Böbrek yetmezliği var dediler. Biz annemle birbirimize baktık ve duygulandık. İdrarımı açabilmek için 4 tane serum verdiler. Yine de fayda etmedi. Çok korkunç bir gece geçirdik' dedi.