DOLAR

36,5141$% 0.2

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

39,7270% 0.59

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

3.411,54%0,21

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

5.631,00%0,16

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

22.457,00%0,17

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

2995450฿%-4.29183

Created with Highcharts 8.2.2
a

Mansur Yavaş, Silivri’deki tutsakları ziyaret etti: Mahkeme karar verene kadar herkes masumdur

Mansur Yavaş, Silivri Cezaevi'nde Ümit Özdağ, Suat Toktaş, Rıza Akpolat ve Ahmet Özer'i ziyaret ederek tutukluluk kararlarını eleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Silivri Cezaevi’nde Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Rıza Akpolat ve Ahmet Özer’i ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Yavaş, tutukluluk kararlarını eleştirerek “Kaçma durumları yok, neden tutukluyorsunuz?” diye sordu ve hukukun temel ilkelerinin ihlal edildiğini vurguladı.

Mansur Yavaş, ziyaret sonrası şunları söyledi:

Ben hep şunu söylüyorum; hiç kimse yargılanmaktan muaf değil ancak kaçma durumları yok. Masumiyet karinesi vardır hukukta. Mahkeme karar verene karar herkes masumdur. O zaman neden tutuklular diye sormak gerekiyor. Özdağ cumhurbaşkanına hakaretten getirildiğini söylüyor ama kendisine Kayseri’den dosya getirildiğini söyleniyor. Ahmet Özer hakkında bir tutuklama kararı daha verildi. Zaten tutuklu olan biri hakkında neden tutuklama kararı veriyorsunuz. Hukuk olmadan demokrasi de insan hakları da olmaz. Hukukta tutuklama en son başvurulacak bir şeydir. Bir kişinin haksız yere tutukluluğu bir kişinin suçu olduğu halde gezmesinden daha iyidir.

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Fatih Erbakan cumhurbaşkanı adayı olacağını açıkladı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.