Zafer Partisi Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevda Gül Tunçer, İstanbul Maltepe'de bulunan Mimar Sinan KYK yurdundan yeni görüntüler paylaştı.

Tunçer, yurtta Cuma hutbesinin Arapça verildiğini belirterek 'Türk öğrenciler ve personel turist gibi dinliyor' dedi.Sevda Gül Tunçer, 'Mimar Sinan KYK yurdunda skandal bitmiyor. Mescidde cuma hutbesi Arapça veriliyor,Türk öğrenciler ve personel turist gibi dinliyor. Sn. Ali Erbaş, resmi dilimiz Türkçedir. Anayasal kurum olan Diyanet'in, 3. Md'ye ve ulusal egemenliğimize aykırı bu uygulamadan haberi var mı' ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER GÜNDEM OLMUŞTU

İstanbul'un Maltepe ilçesindeki Mimar Sinan KYK Yurdu'na yabancı uyrukluların yerleştirildiği belirtilmişti. Görüntülerde, çok sayıda yabancı uyruklu kişinin yurdun içinde ve bahçesinde olduğu görülüyordu. Tartışma yaratan ve büyük tepki çeken olaya ilişkin Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü açıklama yapmıştı. KYK, '40 farklı ülkeden gelen gençlerin katılımıyla düzenlenen 4. Uluslararası Gençlik Buluşması için 20 Ağustos 2022 tarihine kadar konaklama noktası olarak belirlenmiştir. Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde yer alan şahıslar ise yerel kıyafetleriyle seminerlerde konuşmacı olarak yer alan bilim insanları ve katılımcı gençlerden oluşmaktadır' demişti.