İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in (91) İslam Peygamberi Hazreti Muhammed ile 43'üncü kuşaktan akraba olduğu iddia edildi. İngiltere'de soy haritası çıkarma kuruluşu Burke's Peerage'nin iddiasına göre, Kraliçesi 2'nci Elizabeth bir 'seyyide' imiş.

Aynı iddia, iki Arap kaynağı tarafından da tekrarlandı. İlk kaynak Fas - Al-Ousboue adlı gazete! - medyasıydı. Medyadaki haberlere göre, Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Zehra'nın 10'uncu kuşaktan torunu Ebu el-Kasım, 8'inci ve 11'inci yüzyıllar arasında İspanya'da hüküm süren Endülüs Emevi Devleti'nin - yıkılış tarihi 1031 idi! - kurucusuydu.

Endülüs Emevi Devleti'nin üçüncü ve son kralı ise, Ebu el-Kasım'ın torunu El-Mu'tamid idi. El-Mu'tamid'in kızı Zaide, Avrupa'ya kaçmış ve Hıristiyan olmuştu. Yeni adı da İsabella idi. İsabella'nın 9'uncu kuşaktan torunu, Cambridge Kontu ile hayatını birleştirdi. İkilinin evliliğinden Cambridge Kontu Richard dünyaya geldi. Kont Richard'ın ikinci kuşaktan torunu 4'üncü Edward 1461'de İngiltere tahtını ele geçirdi.

İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth de, 4'üncü Edward'ın soyundan geliyor. İngiliz Kraliyet Ailesi'nin Hazreti Muhammed'in akrabası olduğuna ilişkin iddialara ilk kez Ortaçağ'dan kalma İspanyol kayıtlarında rastlanmıştı. Mısır eski Müftüsü Ali Cuma da yaptığı bir açıklamada Kralice Elizabeth'in Hazreti Muhammed'in soyundan geldiğini iddia etmişti.