2022 KPSS, 31 Temmuz Pazar günü yapıldı ve adaylar sınav sonuçlarını beklemeye geçti. Dün SYM tarafından sınav soruları görüntülemeye açıldı ve adayları soruları incelemeye başladı. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar sonrası KPSS bazı soruları ile Yayınevi yayınları soruları arasında benzerlik olduğu iddia edildi.

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili sosyal medyada infial yaratan iddialara ÖSYM'den yanıt geldi. ÖSYM'nin açıklamasında sınavın güvenli biçimde gerçekleştirildiğine değinilerek 'İddiaların asılsız olduğu anlaşılmıştır' ifadeleri kullanıldı.

KPSS SORULARI ÇALINDI İDDİASI NEDİR?

31 Temmuz Pazar günü KPSS GK-GY oturumları yapıldı. Sına sonrası adaylar sonuçların açıklanmasını beklemeye geçti. ÖSYM tarafından aday işlemleri sayfasında sınav sorularının yayınlanması sonrası bazı sınav sorularının Yayınevi yayınlarının soruları ile benzerliği olduğu iddia edildi. İddialar sonrası konu gündem olurken adaylar KPSS soruları hakkında iddiaları araştırdı.

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medya platformlarında gündem olan, KPSS'deki soruların sınavdan önce bir yayınevi tarafından yayımlandığı şeklindeki iddiaların ardından ÖSYM bir açıklama yaptı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.