Bu davalardan biri de Almanya'da açıldı. Kovid-19 aşısının yan etkileri olduğu iddiasıyla Alman biyoteknoloji firması BioNTech aleyhine Almanya'da bir sağlık çalışanın açtığı davanın ilk duruşması için gözler bugün Almanya'da olacak. Söz konusu dava sağlık çalışanı adına hukuk firması Rogert & Ulbrich tarafından açıldı. Söz konusu dava bugün Hamburg Bölge Mahkemesi'nde başlayacak.

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS SALGINI NEDENİ İLE DAVA AÇILABİLİR Mİ?

Aşılar hakkında açıklamalarda bulunan Hacettepe Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile aşı karşıtlarına yönelik yeni değerlendirmelerde bulundu. 

Ceyhan yaptığı açıklamasında "Aşıdan sonra mahvoldum, yakınım aşı nedeniyle öldü diyenlere Dünyada 13 milyar dozdan fazla aşı yapıldı, Japonya’da bir anafilaksi olayı dışında aşıyla ilişkili bir ölüm olmadı. Avrupa birliğinde 11 bin 844 vaka bildirildi, ancak hiç birinin aşıyla ilişkisi bulunamadı. Türkiye’de ilgili kanunlar Almanya’dan farklı değil. Bir tıbbi üründen zarar gördüğünü iddia edenler çok satıda dava açıyorlar. Söylediğiniz kadar ölüm varsa neden bir tane bile dava açılmadı? Belki aşıya bağlı ilk ciddi aşı yan etkisi vakası olduğunuz anlaşılır, ünlü olursunuz" diyerek "Kalp krizi riskini artırabileceği iki yıl önce iddia edilen aşı BioNTech değil, Astra Zeneca’ydı ve Türkiye’de kullanılmadı.

BioNTech’de riski arttığı iddia edilen olay kalp kası ve kalp zarı iltihabıdır, kalp krizinden çok farklıdır. Onun için, temel tıp bilginiz yoksa yorum yapmayın lütfen. Covid-19’da ölüm riskini artırdığı gösterilmiş üç faktör oldu:

1) Aşılanmamış olmak

İstanbul Havalimanı'nda maymun çiçeği alarmı! Yolcular inceleniyor İstanbul Havalimanı'nda maymun çiçeği alarmı! Yolcular inceleniyor

2) Risk grubunda olmak

3) Enfekte eden varyantın tipi aşısız olanlarda ölüm riski aşılı olanlara göre 10 kat yüksektir" diyerek aşılamanın önemine değindi. 

Editör: Aliye Tulum