Birçok kişi korkunun büyük ölçüde olumsuz bir tepki olduğunu düşünse de doktorlar, korkunun mutlulukla aynı beyin merkezlerini uyarabildiğini ve gerçek bir tehlike tehdidi olmadan deneyimlendiğinde sosyal bağlarla olumlu yönde güçlendirildiğini söylüyor.

İki doktor korkma bilimini ayrıntılarıyla anlatıyor ve korkunun neden bu kadar eğlenceli olabileceğini açıkladı

Vücut korkuya ilkel bir savaş-kaç ya da donma tepkisi ile tepki verir.
Birisi korku yaşadığında, vücudun "savaş-kaç-ya da donma" tepkisi olarak adlandırılan hızlı tepki vermesini sağlayan hormonlar ve nörotransmiterler salgılanır. Bu, ilk insanların yırtıcı hayvanlar gibi tehditlerden kaçarken hayatta kalmak için evrimsel bir adaptasyon olarak kabul edilir.

Dr. Michele Bedard-Gilligan, Ph.D. UW Medicine'de korku üzerine çalışan psikiyatri ve davranış bilimleri uzmanı D., UW Medicine blog yazısında şunları söyledi."[Korku], stres hormonları ve nörotransmitterlerin, yani adrenalin ve dopaminin reaksiyonunu başlatır, bu daha sonra vücudu takip eder ve aşağıya iner ve bir nevi kavga, kaç, donma reaksiyonunu başlatır," 

10 yıldır karın ağrısı çekiyordu! Böbreğinden çıkanı görünce şok olacaksınız 10 yıldır karın ağrısı çekiyordu! Böbreğinden çıkanı görünce şok olacaksınız

Bedard-Gillian, "Vücudumuzda bu, titreklik, kalp çarpıntısı ve ter gibi bir his uyandıracak ve hızlı tepki vermemiz ve tehlikeden kaçmamız, karşılık vermemiz ya da donmamız gereken tüm bu tür tepkiler (eğer olacak en iyi şey buysa). bizi güvende tutmak için" ifadelerini kullandı

Editör: Amine Ebrar