Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi,, 'Bir süredir cumhurbaşkanlığı seçimini Erdoğan kazanır ama milletvekili sayısında çoğunluk muhalefetin eline geçer diye AK Parti cephesinde de karşılık bulan bir değerlendirme yapılıyor. Metropoll'ün verileri onu yıkıyor. İki ittifakın milletvekili sayısının yaklaşık olarak birbirine eşit çıkacağını gösteriyor. Her olumsuz veriyi satın almaya hazır AK Partililere duyurulur' açıklaması yaptı..

Selvi, Metropoll Araştırma'nın kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar'ın şu sözlerini aktardı:

'Kararsızların oranı 5 puan azalmış. Ama CHP'nin oyları artmış mı, İYİ Parti'nin oyları artmış mı? Kararsızlar azalıyor ama CHP ve İYİ Parti'nin oyları artmıyor. AK Parti'ye gidiyor. Kararsızlar 6'lı masaya gitmiyor. 6'lı masa dışındaki muhalefete gidiyor. Zafer Partisi'ne, HDP'ye ve kısmen DEVA Partisi'ne gidiyor.

'Temel sebebi muhalefetin vatandaşın beklediği iyileşmeyi sağlayamayacağı. İktidar ekonomiyi iyi yönetemiyor ama vatandaş muhalefetin daha iyi yöneteceğine inanmıyor. Muhalefet bu güveni veremedi.

'AK Parti'nin oyları 4 ayda kararsızlar dağıtılmadan yüzde 25'den yüzde 29'a çıktıysa her oy, oylarını 1 puan artırıyor demektir. AK Parti'den giden oylar muhalefete gitmiyor. AK Parti doğru işler yapınca tekrar partisine geri dönüyor.'

Selvi, 'Özer Hoca bunun kararsız olan AK Parti seçmeninde, 'Reis yine soruna el attı ve çözüyor. Yaparsa Erdoğan yapar' algısının yeniden güçlenmesine neden olduğunu söylüyor. Çözümü Erdoğan'da görünce kararsız seçmen tekrar AK Parti'ye dönüyor' yorumunu yaptı.