Turizm Haber Merkezi'nde yer alan habere göre; Verdikleri reklamlarda ve sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda tatilcilere ücretsiz iptal, iade ve erteleme gibi birçok seçenek sunulduğunu duyurun ancak bu vaatlerinin hiç birini yerine getirmeyen Jolly Tur mühürlü otelden oda satarak müşteri mağduriylerine bir yenisini ekledi.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi'ndeki Palmet Group Hotels bünyesindeki 4 yıldızlı Palmet Bodrum isimli otelden Mayıs ayının ilk haftası Jolly Tur'un erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak 25-30 Temmuz tarihlerine rezervasyon yaptıran G.C. ve ailesi otele gittiklerinde hayatlarının şokunu yaşadı.

Jolly Tur tarafından satışı yapılan, daha önce 4 kez mühürlenen ve otel sahipleri tarafından mühür kırılarak müşteri kabul edilen Palmet Otel'de konaklamaya başladıkları gün otelin polis ve zabıta ekipleri tarafından basıldığını gören G.C. ve ailesi neye uğradıklarını şaşırırken, görevlilerin müşterilerin 1 saat içerisinde oteli boşaltmaları gerektiğini söylemeleri üzerine G.C. ve ailesi apar topar otelden çıkarıldıklarını söyledi. Uzun süre karşılarında hiçbir muhattap bulamadıklarını, uzun beklemeden sonra Jolly Tur'dan gelenlerin kendilerine yeni otel bulduklarını ancak yönlendirildikleri otelin standartlarının konakladıkları otelle uzaktan yakından alakası olmadığını belirten G.C. Turizm Haber Merkezi'ne yaptığı açıklamada Jolly Tur'un kendilerine yaşattığı mağduruiyetle ilgili olarak şunları söyledi:

''Jolly Tur'dan erken rezervasyon fırsatlarından yararlanıp Palmet Otel'den 5 gece 6 gün aile odasında her şey dahil tatil aldık. İstanbul'dan Bodrum'a transferimiz de Jolly Tur tarafından sağlanacaktı. Ancak yola çıkacağımız gün 3 defa araç değişikliği yapıldı ve bize vaat edilen araç dışında küçük araçla transferimiz yapıldı. Otele giriş yaptığımız gün de daha önce defalarca mühürlenen otelin mührü kırıp müşteri kabul ettiğini ve bize de satıldığını öğrendik. Saatlerce ailemle birlikte otelin önünde bekledikten sonra bizi başka bir otele yönlendirdiler. Ancak yönlendirdikleri otel hem her şey dahil değil hem de bizim aldığımız aile odası dışında bize standart oda verdiler.''

Yönlendirildikleri otelde standart odada konaklatılmalarından dolayı aradaki fiyat farkını talep ettiklerini belirten G.C. şöyle devam etti:

''Biz aile odası yerine standart odada konaklatıldığımız için aradaki fiyat farkını talep ettiğimizde odaya ekstra bir yatak koydular ve bu yataktan dolayı fiyat farkını iade edemeyeceklerini söylediler. Joll Tur mühürlü oteli satmakla kalmadı, aile odası diye bizi standart odaya yerleştirdi ve fiyat farkını da vermedi.''

Yaşadıkları mağduriyetle ilgili olarak tüm yasal yollara başvuracaklarını söyleyen G.C. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin de (TÜRSAB) konuyla ilgili olarak Jolly Tur'a bir yaptırım uygulaması gerektiğini belirterek tatilcilerin Jolly Tur'dan rezervasyon yaptırırken 2 kere düşünmelerini ve mağduriyet yaşamalarının büyük olasılık olduğunu belirtti.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde daha önce 4 kez mühürlenen ve sahiplerinin mührü kırıp müşteri kabul ettiği Palmet Otel'de yaklaşık 300 turist mağdur olmuştu.