KPSS sınavında soruların çalınması ile ortaya çıkan skandalın yankıları yurt genelinde devam ediyor. Sınavın iptal kararı bile tepkilerin büyümesini engelleyemedi. Türkiye'de birçok kesim hükümetin zaafı olarak olayı değerlendirirken, bazı kesimler bütün sınavlarda bu tür olayların yaşandığı şüphesine kapılıyor.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, KPSS sınavının iptaline kadar gelen süreçte hükümeti suçladı. Hükümeti ağır bir dille eleştiren Yokuş, 'KPSS yolsuzluğu siyasi iktidarın günahıdır. Binler genç devlet kapısında iş sahibi olabilmek için emek harcadılar. Gelinen sonuç ise hayal kırıklığından öteye gidemedi. Mevcut Ak Pati hükümeti bu hayal kırıklıklarını millete ilk defa yaşatmıyor. İnsanlar devlete güvenemez duruma geldi. Bunun sorumlusu siyasi becerisizliklerini hep başkalarına atmaya çalışan Ak Parti hükümetinden başkası değildir.' ifadeleri kullandı.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alan Fahrettin Yokuş, 'Her konuda konuşan ve ahkam kesen iç işleri bakanı var. Nerede şimdi? Ağzını bıçak açmıyor. Konuşamıyor. Çünkü beceriksizliğini anlatmaya utanıyor. Memlekette suçlular, hırsızlar ortalıkta dolaşıyor, Bakan Soylu işini yapmak yerine muhalefet partilere çamur atmakla meşgul oluyor. Sadece işini yapsa idi, milyonlarca genci ve ailelerini hayal kırıklığına uğratmayacaktı. Ey Süleyman Soylu, şimdi söyle bakalım; 'İçişleri bakanı mısın? Suç işleri bakanı mısın?' Sen KPSS Skandalının neresindesin?' açıklamasını yaptı.