DOLAR

36,7065$% 0.02

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

40,2193% -0.03

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

3.575,71%-0,11

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

5.865,00%-0,17

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

23.392,00%-0,16

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

3034127฿%-0.86486

Created with Highcharts 8.2.2
a
  • Dijital Gaste
  • Dünya
  • İsrail ateşkesi bozdu, Gazze’de katliam! Yüzlerce kişi öldü çoğu kadın ve çocuk

İsrail ateşkesi bozdu, Gazze’de katliam! Yüzlerce kişi öldü çoğu kadın ve çocuk

İsrail ordusu, ateşkesi bozarak Gazze Şeridi’ne yönelik geniş çaplı saldırılar başlattı. Saldırılarda, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 190 Filistinli hayatını kaybetti, 90’dan fazla kişi yaralandı.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun ve Shin Bet’in (İsrail iç istihbarat teşkilatı) Hamas’a bağlı hedeflere yönelik geniş çaplı saldırılar başlattığını duyurdu. Saldırılar nedeniyle Gazze çevresindeki okullarda eğitime ara verildiği ve çiftçilerin sınır bölgelerinde çalışmasına izin verilmeyeceği açıklandı.

Gazze’de Can Kaybı Artıyor

İsrail’in başlattığı hava saldırılarında, Gazze’nin birçok bölgesinde ağır yıkım meydana geldi. Filistin haber ajansı WAFA’nın geçtiği bilgilere göre:  Ölü sayısı 190’a yükseldi, hayatını kaybedenlerin büyük bir kısmını kadınlar ve çocuklar oluşturuyor. En az 90 kişi yaralandı ve hastanelere ulaştırıldı. Hayatını kaybedenlerin çoğu Gazze’nin güney bölgelerinden. Han Yunus’ta yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırlar hedef alındı, saldırılarda 2’si çocuk 5 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı. Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki Avde Hastanesi’ne 14 kişinin cansız bedeni getirildi, ayrıca 70’ten fazla yaralı hastanede tedavi altına alındı.

İsrail Saldırıları Artarak Devam Edecek

İsrail Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz’ın, Gazze’de Hamas’a karşı güçlü bir şekilde harekete geçme talimatı verdiği belirtildi.  Hamas’ın İsrailli esirleri serbest bırakmayı reddettiği öne sürüldü ve saldırıların bu nedenle başladığı iddia edildi. İsrail ordusu, Gazze’de ulaşamadığı hedeflere saldırmayı ve İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını sağlamayı amaçladığını açıkladı. Ateşkesi bozan İsrail, Hamas’a karşı “gittikçe artan askeri güçle” hareket edeceğini duyurdu. Saldırı planının, geçen hafta İsrail ordusu tarafından hazırlandığı ve siyasi yetkililer tarafından onaylandığı bildirildi.

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Türkiye’de herhangi bir faaliyeti nedeniyle tutuklanan bir gazeteci yok

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.