Pelikan yapılanmasının en önemli ismi olduğu öne sürülen Hilal Kaplan, geçtiğimiz hafta eşi Suheyb Öğüt tarafından aldatıldığı iddiasıyla boşandığı yönündeki ODA TV haberine adeta ateş püskürdü.

Hilal Kaplan, Twitter'da yaptığı açıklamada boşandığı eşini savunurken, ODA TV İmtiyaz Sahibi Soner Yalçın ve Yayın Yönetmeni Toygun Atilla'ya ise, 'Köpeği olduğunuz 'Nuh'a da bunu böyle iletin' ifadeleriyle hakaret etti. Twitinde bahsettiği 'Nuh' isimli kişinin ise MİT Basın Daire Başkanı Nuh Yılmaz olduğu ve Hilal Kaplan'ın MİT ile ODA TV'nin ilişkili olduğunu ima ettiği için FETÖ'cü Cevheri Güven hazırladığı video ile sosyal medyada gündem yarattı.

FETÖCÜLER TÜRK MEDYASINI HEDEF ALDI

Pelikancı yazarın twitini kaynak gösteren firari fetöcü, hazırladığı videoyla yeni bir algı operasyonuna imza attı. MİT'in Türkiyedeki tüm muhalif medya mecraları üzerinde etkisi olduğunu iddia eden FETÖ'nün propaganda makinesi, ülkedeki seçmene tüm medyanın AK Parti'nin kontrolü altında izlenim vermek için bir çok önemli yayın organına iftira attı.

Yazdıkları habeler nedeniyle sayısızca yargılanan ve ceza alan onlarca muhalif ve merkez akımda konumlanan gazeteci varken, tüm medya sektörünün 'AK Parti aygıtına dönüştüğü' gibi manipülatif ve gerçek dışı iddiaları dile getiren firari fetöcü, videosunda Pelikancı Yazar'ın Erdoğan'a yakın ve önemli bir isim olarak nitenlendirdi.

Hilal Kaplan'ın 'Nuh'un köpekleri' twitinden yola çıkan fetöcü Güven, akşam saatlerinde dolaşıma soktuğu video ile twiterda algı çalışması yaptı. Fetöcüler, Sosyal Medya ve Dezenformasyon Yasası henüz meclisten geçmediği için örgütün propaganda alanına dönüşen twitterda, 'MİT'in köpeği', 'Örgüt için şok itiraf' ve 'Cevheri Güven' gibi gündem başlıklarını öne çıkardı.

Fetöcü Cevheri Güven, Hilal Kaplan'ın MİT'i hedef gösterdiği twiti sonrasında yayınladığı videosunda; Hürriyet, Cumhuriyet, Sözcü, T24, Oda tv gibi bilinen gazeteler, direk Erdoğan ve ailesi alehinde yeterince yayın yapmaması ve fetöcü gazetecileri eleştirdiği için karalama kampanyasına maruz kaldı. Ayrıca varsayımlarla kaos içeren video içeriğini daha fazla kişi izlemesi için takipçilere bazı tarifler veren FETÖ'cü Güven, Türkiye'deki muhalif medyanın dahi MİT kontrolünde olduğunu iddia ederek, Türk gazetecileri ve geleneceksel medya ve ulusal haber sitelerine 'güvenmeyin' çağrısı yaparak fetö yayın kanallarını takip etmeleri için çağrıda bulundu.

KISA ÖZGEÇMİŞİ

Gazetecilik hayatına kurduğu aktifhaber isimli siteyle başlayan Cevheri Güven, 2007 öncesi ve sonrası Türkiye'de vatansever bir çok askerin yargılanacağı 'Ergenekon' davasına gidilen süreçte itibar suikastları düzenledi. 17-25 Aralık süreci sonrası muhalif gazeteci postuna bürünen fetöcünün, CHP lideri Deniz Baykal olmak üzere bir çok kaset kumpasına aracı olduğu biliniyor. 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra ise eşi Tuba Güven ve 2 çocuğu ile birlikte önce Yunanistan'a ardından da Almanya'ya kaçtı.