Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğini onayladığı ve konuyu TBMM'ye taşıyacağı açıklandı. Konuya ilişkin yapılan açıklamalar ise Türkiye'nin masaya kendi şartlarını taşıdığı yönünde oldu. Bloomberg'de yayınlanan bir iddiaya göre, Türkiye'nin gümrük birliğine katılma, vizesiz seyahat müzakerelerinin hızlandırılması talepleri ve daha fazlası AB yetkilileri tarafından kabul edildi.

Bir Türk yetkiliye göre, Ankara'nın savunma ile ilgili yaptırımların kaldırılması talepleri karşılık buldu. Bloomberg'de yer alan habere göre, AB yetkilileri Türkiye'nin gümrük birliğine katılması ve Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat izni gibi konularda üyelik müzakerelerini hızlandırmayı kabul etti.

Metin Lokumcu davasında flaş gelişme: 13 polise beraat kararı Metin Lokumcu davasında flaş gelişme: 13 polise beraat kararı

Litvanya'da basın mensuplarına konuşan Stoltenberg, "İsveç'in NATO'ya katılımının tamamlanması, bu kritik zamanda NATO müttefiklerinin güvenliğine katkı sağlayan tarihi bir adımdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belirli bir zaman çizelgesi sunmadan, İsveç'in başvurusunu onaylaması için TBMM'ye göndermeyi kabul etti.

Erdoğan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile görüşmesini yarıda keserek Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya geldi ve toplantı sonrasında AB'nin Türkiye ile ilişkilerine dair bir rapor sunacaklarını, "stratejik ve ileriye dönük bir şekilde ilerlemeyi" amaçladıklarını söyledi.

ERDOĞAN, YARIN BIDEN İLE GÖRÜŞECEK

Türkiye'nin Amerikan F-16 savaş uçaklarının satın alımının "masada olduğunu" belirten ABD Başkanı Joe Biden'ın hafta sonundaki açıklamalarının, Ankara'nın İsveç konusunda tutumunda bir değişikliğe yol açıp açmadığı henüz net değil çünkü Ankara, F-16 anlaşmasının İsveç'in NATO üyeliğinden bağımsız bir mesele olarak ele alıyor.

Erdoğan, yarın Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta Biden ile görüşecek.

Editör: Nigar Topcu