DOLAR

38,3042$% 0.02

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

43,5443% -0.46

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

4.161,54%0,03

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

6.884,00%0,01

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

27.446,00%-0,01

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

3549324฿%6.5535

Created with Highcharts 8.2.2
a

Görüşme sona erdi: TBMM Can Atalay hakkında kararını verdi!

TBMM Genel Kurulu’nda Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin Anayasa Mahkemesi kararı hakkında CHP’nin verdiği genel görüşme önergesi reddedildi. Görüşmeler sırasında yaşanan sert tartışmalar ve gerginlik, Meclis’te tansiyonu yükseltti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Anayasa Mahkemesi‘nin Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili verdiği kararı görüşmek üzere olağanüstü toplandı. CHP’nin, “Anayasa Mahkemesinin Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşmesi işlemi ile ilgili genel görüşme yapılması” önergesi üzerine yapılan elektronik oylamada, önerge reddedildi. Meclisteki bu kritik görüşmelerde, siyasi parti grupları ve muhalefet liderleri sert açıklamalarda bulundu.

Meclis’te Gerilim

Genel Kurul’da yapılan görüşmeler sırasında, özellikle İYİ Parti ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekillerinin hükümete yönelik eleştirileri öne çıktı. TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın, “Sizde utanma yok, haysiyet yok” şeklindeki çıkışı AK Parti sıralarında büyük tepki topladı ve oturuma kısa süreli ara verilmesine neden oldu. Gerginlik, Şık’ın konuşmasına devam etmesi sırasında da devam etti. AK Parti Milletvekili Alpay Özalan’ın, Ahmet Şık’a fiziki müdahalede bulunması, Meclis’teki tansiyonu daha da yükseltti.

Önerge Reddedildi

Meclisteki siyasi parti gruplarının yaptığı konuşmaların ardından, CHP’nin verdiği genel görüşme önergesi oylandı ve elektronik oylama sonucunda reddedildi. Bu gelişme, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararına ilişkin TBMM’nin nasıl bir tavır sergileyeceğine dair merakları daha da artırdı.

Anayasa Mahkemesi’nin Kararı

Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı davasından müebbet hapis cezası alan ve Hatay’da Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararını “yok hükmünde” olarak değerlendirmişti. Bu karar sonrasında muhalefet partileri, Atalay’ın tahliye edilerek TBMM’de görevine başlaması için olağanüstü toplantı çağrısında bulunmuştu. Ancak yapılan oylama ile bu çağrı kabul edilmedi.

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Müsavat Dervişoğlu'ndan Kurtulmuş'a: Baskı altında mıydınız?

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.