Çanakkale Gökçeada'da ulusal sulak alan ilan edilen Tuz Gölü lagününe yapılan otel inşaatı tüm itirazlara ve yasağa rağmen sürüyor.

Adalı doğaseverler Gökçeada Belediyesi'nin ruhsat verdiği Mavisu Resort Otel inşaatının acilen durdurulması için çağrı yaptı.

Doğaseverler tarafından yapılan açıklamada, 'Aynı bölgede taş ocağı işletmesi de açılması planlanmaktadır. Ulusal sulak alan içersindeki bu yapılaşma ve madencilik faaliyeti yasadışıdır! Gökçeada Lagünü'nde göle 100 metre yakınlıkta başlatılan bu otel inşaatı, hangi izinle yapılmaktadır?' diye sordu.

çanSosyal medyada kampanya başlatan doğaseverler açıklamaya şöyle devam etti:

'Halihazırda insan baskısıyla yaşam mücadelesi veren lagün ekosistemi, otelin yeraltı sularını çekmesi ve kanalizasyon atıklarıyla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya! Sulak alanlar bitki ve hayvan türleri için yuva olmalarının yanında, yeraltı sularını besler, sel sularını depolayarak taşkınları kontrol eder. Ekosistemler ve biyolojik çeşitlilik için çok önemli olan sulak alanlarımız birer birer yok oluyor!

181 kuş ve 184 bitki türüne barınak olan Gökçeada Lagünü, flamingoların göç yollarında durak noktası ve nesli tehlike altındaki ada martılarının da üreme noktasıdır.

Küresel ölçekte yok olma tehlikesi olan 4 kuş türü burada yaşıyor.'