36,6753$% 0.09
40,0531€% 0.19
3.515,47%-0,04
5.753,00%-0,05
22.942,00%-0,06
3090600฿%0.19211
Fransa’nın en çok izlenen özel kanallarından BFM TV, Türkiye’nin savunma sanayiindeki yükselişini ve Avrupa Birliği ile olası iş birliğini mercek altına aldı. Programda, Türkiye’nin savunma alanındaki başarısı öne çıkarılarak, “Avrupa’yı gölgede bırakıyor” ifadesi kullanıldı.
Program sunucusu Caroline Loyer, Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayiinde kaydettiği büyük ilerlemelere dikkat çekti. Terörle mücadelede edindiği tecrübenin Türk ordusunu daha da güçlendirdiğini vurgulayan Loyer, Türkiye’nin Avrupa’nın savunma alanındaki eksiklerini kapatabilecek bir konuma geldiğini belirtti.
Avrupa Birliği, savunma politikaları çerçevesinde Türkiye ile iş birliği yapma fikrini daha açık şekilde dile getirirken, Fransız basını da bu konunun stratejik önemine işaret etti. BFM TV’deki programda, Türkiye’nin savunma sanayiindeki teknolojik gelişmelerinin Avrupa için kritik bir fırsat sunduğu ifade edildi.
Prison Break geri dönüyor