Yeni sezon öncesi Dinamo Kiev'e elenerek Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını kaybeden Fenerbahçe, transfer sezonunun en hızlı takımı oldu. 9 yeni oyuncuyu kadrosuna katan yönetim, takımda olan diğer oyunculara gelen teklifleri değerlendirmeye aldı. Fenerbahçe'de teklif alan ve gönderilmesi düşünen tam 13 oyuncu belli oldu.

İşte iç transferdeki son durum:

1- Novak'tan ayrılması istendi. 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Çek futbolcu, alacaklarının bir kısmını bırakabilir.

2- Meyer, 3- Caulker ve 4- Lemos'un anlaşmaları feshedilecek.

5- Attila Szalai ile Wolfsburg başta olmak üzere ilgilenen ciddi kulüpler var. Fenerbahçe, oyuncuyu 13 milyon Euro'nun altında bir rakama satmayacak.

6- Zajc için resmi teklifler var. Sarı-lacivertliler, 6- 7 milyon Euro civarında bir rakama deneyimli futbolcuyu elden çıkaracak.

7- Pelkas ayrılmak istediğini kulübe iletti. Jorge Jesus'un da takımda düşünmedigi Yunan futbolcu için belirlenen bonservis 4 milyon Euro.

8- Flamengo'dan Rossi'ye ilgi var... Fakat Brezilya kulübü 10 milyon Euro'nun altında bir bonservis teklif etti. F.Bahçe'nin hedefi Rossi'den 12-13 milyon Euro kazanmak.

9- Muhammed Gümüşkaya ile başta Umraniyespor ve Ankaragücü olmak üzere birçok Süper Lig takımı ilgileniyor. Ayrıca Westerlo da devrede. Kiralık gönderilebilir.

10- Berisha'ya Bundesliga'dan teklifler var. Oyuncu yakın zamanda ayrılabilir.

11- Samatta ile ilgilenen kulüpler var fakat oyuncunun yüksek maaşı nedeniyle orta yol bulunamıyor. Samatta, Fenerbahçe'de kazandığı 2.2 milyon Euro'luk maaşı istiyor.

12- Valencia'ya 2 milyon Euro civarında MLS'ten teklifler var. F.Bahçe tecrübeli oyuncusunu 4 milyon Euro'dan aşağı bir rakama bırakmayacak. Jesus için Valencia önemli bir rol taşıyor.

13- Yeni transfer Thiago Çukur gelişmesi ve tecrübe kazanması için kiralık gönderilecek.