ATV ekranlarında seyirci ile buluşan Esra Erol'da programında tıp tarihinde çok nadiren karşılaşılan farklı babadan ikiz çocuk olayı herkesi şok etti. İkiz bebeklerin babası farklı olabilir mi, farklı babadan ikiz bebek nasıl olur, tıptaki ismiyle Heteropaternal süperfekondasyon nedir ve nasıl oluşur? 

Programda Betül Yurulmaz isimli kadın eşi Veysel Yurulmaz'ın kendisini aldattığını söyledi.

Canlı yayında 'domuz bağı' tartışması: Hiç bir CHP'li domuz bağını hak etmiyor! Canlı yayında 'domuz bağı' tartışması: Hiç bir CHP'li domuz bağını hak etmiyor!

Esra Erol'da programında Veysel Yurulmaz'ın, Özge isimli bir kadından ikiz bebekleri olduğu ortaya çıktı.

Birisi Veysel'in Diğeri Başkasının

Programda eşinden boşanarak Özge'ye sahip çıkacağını söyleyen Veysel'in ikiz bebeklerine DNA testi yapıldı. Testin sonucunda ise Veysel sadece ikizlerden birinin babası çıktı. Herkesi şok eden bu durumun yüz milyonda bir gerçekleştiği öğrenildi.

Ayrıca bu durum Veysel'in karısını aldatarak birlikte olduğu Özge'nin de aslında Veysel'i aldattığını ortaya çıkardı.

İkizlerin babalarının farklı olması çok nadir bir olay

Genetik mühendisi Dilara Sarı milyonların merak ettiği konuya sosyal medya hesabından paylaştığı video ile açıklık getirdi. Dilara Sarı, tıpta "heteropaternal süperfekondasyon" olarak adlandırılan bu vakanın, kadının kısa bir zaman diliminde iki ayrı kişi ile cinsel ilişkiye girmesi sonucu meydana gelebileceğini belirtti.

İkizlerin babaları farklı olabilir mi? Heteropaternal süperfekondasyon nedir ve nasıl oluşur? 

Bu kavram, genetik bir fenomeni tanımlar ve bir kadının çocuğunun babası olarak genetik olarak farklı erkekleri içerebileceğini gösterir. Yani, bir kadının aynı hamilelik döneminde, birleşme sırasında birden fazla erkekle ilişkisi olduğunda, her bir erkek spermleri sırasıyla bu kadının yumurtasını döller ve farklı genetik yapılara sahip çocukların doğmasına yol açar.

Bu fenomen genellikle nadir görülen bir durumdur ve tam olarak nasıl gerçekleştiği tam olarak anlaşılamamıştır. Bununla birlikte, bazı teoriler, yumurtlamadan önce veya sırasında yeniden döllenmeyi destekleyen bazı fizyolojik ve biyokimyasal faktörlerin rol oynadığını öne sürmektedir.

Heteropaternal süperfekondasyonun en yaygın olarak gözlendiği durumlar, ardışık cinsel ilişkilerin olduğu bir ilişki veya kadının birden fazla partneri olduğu bir durumdur. Örneğin, bir kadın bir erkekle bir cinsel ilişkide bulunur, ardından başka bir erkekle ilişkiye girer ve sonunda hamile kalır. Bu durumda, çocuğun babası olarak genetik testlerle belirlenebilen iki farklı erkek çıkabilir.

Heteropaternal süperfekondasyon, genellikle bir DNA testi kullanılarak teşhis edilebilir. Bu test, çocuğun genetik yapısını belirlemek için anne, çocuk ve potansiyel baba(adaylar)ın DNA örneklerini karşılaştırır. Bu şekilde, potansiyel babaların genetik uyumunu belirleyebilir ve çocuğun gerçek babasını tespit edebilirsiniz.

Editör: Nigar Topcu