DOLAR

36,6753$% 0.09

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

40,0531% 0.19

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

3.515,47%-0,04

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

5.753,00%-0,05

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

22.942,00%-0,06

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

3076010฿%-0.57038

Created with Highcharts 8.2.2
a
  • Dijital Gaste
  • Gündem
  • Ertuğrul Özkök’ten Rasim Ozan Kütahyalı röportajını eleştirenlere tepki: Bazı insanları dışlarsanız bugünkü rejimden ne farkınız kalacak?

Ertuğrul Özkök’ten Rasim Ozan Kütahyalı röportajını eleştirenlere tepki: Bazı insanları dışlarsanız bugünkü rejimden ne farkınız kalacak?

Ertuğrul Özkök, Rasim Ozan Kütahyalı'nın Halk TV'deki röportajı sonrası yaşanan istifalara tepki göstererek, gazeteciliğin dar mahalle anlayışına sıkışmaması gerektiğini savundu.

Gazeteci ve yazar Ertuğrul Özkök, köşesinde Rasim Ozan Kütahyalı’nın Halk TV YouTube kanalına verdiği röportaj sonrası yaşananları değerlendirdi.

Röportajın 1.3 milyon izlenmeye ulaşmasının büyük bir ilgi gördüğünü belirten Özkök, Halk TV’deki istifalara tepki gösterdi.

Kanal yönetiminin bu yayına karşı olduğunu ifade eden Özkök, gazeteciliğin yargılayıcı olmadan yapılması gerektiğini savundu.

Özkök, geçmişte yapılan hatalara takılıp kalmanın Türkiye için bir çıkmaz olduğunu vurgulayarak, geniş bir toplumsal uzlaşının gerekliliğine dikkat çekti.

Özkök, Bizim TV’deki köşesinde konuyla ilgili şunları yazdı:

“Rasim “ROK” Kütahyalı’yı Halk TV yayınında 1.3 milyon kişi görüntülemişse ne diyeceğiz?

Halk TV Youtube kanalı Rasim Ozan Kütahyalı’yla bir mülakat yayınladı.

Kendi payıma ilgiyle izledim.

Türkiye’nin “yeni rejimi” hakkında bence ilginç bir yorum yaptı.

Söylediklerinin bir bölümüne benim de eleştirim var.

“Türkiye’de kuvvetle ayırımı” ilkesinin bittiğini, “kuvvetler birliği” rejiminin başladığını söylüyor.

Bunun Türkçesi “Bu ülkede artık demokratik bir sistem yok, her şeye hakim otokratik bir rejim vardır” demek.

Saptaması doğru.

İtiraz ettiğim, bu durumu Türkiye’nin “yeni normali” olarak kabullenmemizi istermiş gibi bir üslupla konuşması.

Oysa bu durum, son üç aydaki uygulamalarla artık “yeni normal” aşamasını geçti ve “yeni anormal” haline dönüştü.

Ama bu yazıyı yazmamın asıl sebebi o değil.

Mülakatçılar yargıçlık yapmadan gazeteci gibi sorarsa sonuç iyi oluyor

Halk TV’yi Rasim Ozan’ı ekrana çıkardığı için tebrik etmeye hazırlanıyordum.

Mülakatı yapan meslektaşım hiçbir önyargı tuzağına düşmeden, çok net ifadelerle sorularını sordu.

Gazetecilik sınırını aşıp, “yargılayıcı” durumuna düşmedi.

Neticede çok ses getiren bir işe imza attı.

İsmail Küçükkaya’yı da Halk TV’ye gelen tepkilere karşı, gazeteci arkadaşımızın bu YouTube yayınını savunmasından dolayı kutlayacaktım.

Ama gün boyunca gördüm ki, başta patronu olmak üzere Halk TV’nin hâkim nomanklaturası bu yayına fena halde karşıymış.

X’te 1.3 milyon kişi görüntülemiş, demek ki bu yayın ilgi görmüş

Kendi kurumsal meseleleridir, karışmam.

Ama bu haberin X’teki görüntülenme sayısına baktım.

Dün akşam saat 20.00 sıralarında 1.3 milyon kişi görüntülemiş.

Halk TV’nin hiçbir programının 1 milyon kişiye ulaşabileceğini sanmıyorum.

Bu, Halk TV’nin yayınlarında asla ulaşamayacağı bir rakam.

Demek ki büyük ilgi görmüş.

Bu gerçeği elinizin tersiyle itemezsiniz.

Kütahyalı’yı ekrana çıkaran yönetici 38 gün hapis yatmıştı

Şimdi Halk TV içinde büyük bir cadı avı başlamış durumda.

Bunları izlerken, Kütahyalı’yı o ekrana çıkaran yönetici Suat Toktaş’ın, “Bu adamı niye çıkardın?” diyenlerden birinin yaptığı mülakat nedeniyle hapiste yattığını hatırladım.

Yani kendisini eleştirenleri korumak için yattı o 38 gün hapsi.

Dün akşam saat 20.00 sıralarında 1.3 milyon kişi görüntülemiş. Bu, Halk TV’nin yayınlarında asla ulaşamayacağı bir rakam. Demek ki büyük ilgi görmüş” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Özkök, “Dün akşam itibarıyla durum şöyleydi

Halk Tv’nin patronu Cafer Mahiroğlu program hakkında eleştirisini dile getirdi.

Hakkıdır. Ayrıca o YouTube yayınını da dün akşama kadar kaldırmadı.

Bu da yerinde bir patronluk kararı.

YouTube görevlisi meslektaşlarımızın ona söz hakkını reddetmeleri de doğru değil bana göre.

Ama bu konu nedeniyle isyan bayrağı çekenlere bir çift sözüm var.

O zaman sorarlar…

Hürriyet ve Sabah’a kimi kayyım tayin edeceksiniz onu da açıklayın

Kendi payıma eskiden beri şöyle düşünüyorum.

Hayatımız geçmişte yapılan hataları unutmamakla geçecekse işimiz zor.

Türkiye’nin, Öcalan’la barışmayı konuştuğu bir günde, “O adam eskiden şöyle demişti, böyle yapmıştı” Bazı insanları dışlarsanız bugünkü rejimden ne farkınız kalacak?diyerek bazı insanları ekranlardan zorla uzaklaştırmaya devam ederseniz, bugünkü rejimden ne farkınız kalacak?

Demek ki savunduğunuz kafa iktidara gelirse sizin de bir Fahrettin Altun’unuz olacak.

Hazır başlamışken, yarın iktidara gelirseniz Sabah ve Hürriyet’in başına hanginizi kayyım olarak tayin edeceksiniz, onu da bugünden söyleyin de hiç farklı olmayacağınızı iyice anlayalım.

İmamoğlu’nun açılım çabaları da engellenmişti?

Bu kafayla geçmişte Ekrem İmamoğlu’nun açılım çabaları bile, “Gezilerinize niye o adamı o kadını davet ettin?” diye galiz hakaretlerle engellenmeyle kalkıldı ve bir ölçüde başarıldı.

Hiç düşünmediler ki, Ekrem İmamoğlu’nun sadece CHP oyları ile ne belediye başkanı ne de ilerde Cumhurbaşkanı seçilmesi mümkün…

Hiç düşünmediler ki bunun için bütün Türkiye’yi kucaklaması lazım.

Arkadaşlar Türkiye, sizin o dar dünyanızdan, minicik mahallenizden, küçücük muhitinizden çok geniş…”

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’de yeniden kar alarmı! Kış henüz bitmedi!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.