36,6803$% 0.08
40,1292€% 0.15
3.576,07%1,14
5.867,00%1,13
23.397,00%1,13
2997019฿%-2.33579
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle yapılan atama sonrası Seda Sarıbaş, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
“Sn. Cumhurbaşkanımızın tensipleri, AR-GE ve Eğitim Başkanımız Mustafa Şen’in takdirleriyle birim başkan yardımcılığı görevine yeniden seçilmiş bulunmaktayım. Bu görevi bizlere layık gören başta Sn. Cumhurbaşkanımız olmak üzere, AR-GE ve Eğitim Başkanımız Sn. Mustafa Şen’e teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesileyle başkan yardımcılığına seçilen diğer yol arkadaşlarıma hayırlı uğurlu olsun diyorum.”
Seda Sarıbaş, Ocak ayında düzenlenen AK Parti Aydın İl Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında bulunmuştu. Kongrede, çocuklarla birlikte gülerek Erdoğan’ın elini öptüğü anlar dikkat çekmişti. Bu anlar sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, Erdoğan’ın Sarıbaş’a 200 lira harçlık verdiği de gündeme gelmişti.
Seda Sarıbaş, anne tarafından Trabzonlu, baba tarafından Adanalı, doğma büyüme İstanbullu bir isimdir. 2006 yılında Miss Turkey Güzellik Yarışması’nda Türkiye Güzeli seçilen Sarıbaş, modellik kariyerinin ardından iş dünyasına adım attı. Anadolu Üniversitesi’nde Çalışma Ekonomisi bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Sarıbaş, ardından sosyoloji alanında yüksek lisans yaptı.
Seda Sarıbaş, 2014-2018 yılları arasında AK Parti Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yaptı. 2016-2018 yılları arasında ise AK Parti Aydın Kadın Kolları İl Başkanı olarak çalıştı. 2023 Türkiye Genel Seçimleri’nde AK Parti Aydın Milletvekili olarak seçilen Sarıbaş, siyasi kariyerinde yükselmeye devam ediyor.
Erdoğan’dan muhalefete erken seçim çıkışı: Kendilerince bir illüzyon peşinde koşuyorlar