Politika

Erdoğan 'tasarruf' dedi; Davutoğlu'ndan cevap gecikmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın açıklamasında 'Yastık altında duran bu varlıkların iktisadi işleyişe dolayısıyla istihdama ve üretime katkısı olmuyor. ' diyerek halktan tasarruf ekonomisine geçmelerini istedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise o sözlere sosyal medyadan cevap verdi.

Loading...

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Erdoğan'ın konuşmasındaki "Biz verim ve tasarruf ekonomisinden yana olalım. İsraf ekonomisini bir kenara koyalım. Bunun devlete ve millete bir faydası yoktur" sözleri tepki çekerken bir eleştiri de Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Davutoğlu, sosyal medya platformu Twitter'da bir paylaşım yaparak "Kendi itibarlarından tasarruf etmeyenler, milletin ekmeğinden tasarruf etmesini bekleyemez." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basın toplantısındaki 'tasarruf'a dair sözleri ise şu şekilde:

"Küresel ekonominin dümenini elinde tutan güçlerin siyasi görüşlerin ekonomik mantığının önüne geçmesidir. Siyasi, ekonomik, askeri olarak güçlenen bir Türkiye fotoğrafı kimsenin işine gelmiyor. Bu yüzden de sürekli gizli, açık engellemelere, kural dışı uygulamalara maruz kalıyoruz. Kimi dönemlerde avantajımız olan esnek sosyal ve ekonomik politikalarımızın uzun vadeli politikaların ve kuralların kökleşmesini zorlaştırmasıdır. İnsanımızın tasarruf anlayışında döviz ve altın ağırlıklı yer tutuyor. Yastık altında duran bu varlıkların iktisadi işleyişe dolayısıyla istihdama ve üretime katkısı olmuyor. Onun için gelin. Milletime sesleniyorum. Biz verim ekonomisinden yana olalım, israf ekonomisini bir kenara koyalım. Bu ne milletime ne de devletimize hiçbir faydası yoktur. Yükselen fiyatlar sebebiyle gayrimenkul ve otomobil piyasasını cazip hale gelmesi de üretim artışının hak ettiği yere ulaşmasını engelliyor. Bu gerçekler çerçevesinde tamamen siyasi kaygılarla yapılan sözde değerlendirmelerin ne ülkemizi ne milletimize ne de yaşanan sorunların çözümüne faydası vardır. Türkiye gibi rezerv para, petrol, doğalgaz gibi karşılıksız gelir kaynaklara sahip olmayan ülkenin tercüme değil telif iktisadi analiz ve çözüm yollarına ihtiyacı bulunuyor. Biz yaşadığımız tecrübeler ışığında ülkemizin önünde istihdam ve üretim dışında çıkış yolu olmadığına kanaat getirdiğimiz için kendi politikamızda ısrar ediyoruz. 21 yılda eğitim, sağlık, güvenlik, ulaştırma, enerji, konut başta olmak üzere tüm alanlardaki yaygın altyapı büyümemizin en önemli itici gücüdür."