38,1724$% 0.09
43,8115€% -0.14
4.112,21%0,34
6.764,00%0,31
26.978,00%0,34
3216885฿%1.04925
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sokak hayvanlarına yönelik belediye politikalarını ve yeni projelerini açıkladı. Beşikçioğlu, sokak hayvanlarının öldürülmesine kesinlikle izin vermeyeceklerini ve bu hayvanların belediye binalarında “görevli” olarak istihdam edileceğini belirtti.
Beşikçioğlu, Etimesgut Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda hayvanseverlerle bir araya geldi. Toplantıda, sokak hayvanlarının öldürülmesinin önüne geçmek için hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi. “Sokak hayvanlarının öldürülmesine izin vermeyeceğiz. Bu can dostlarını belediye binalarında görevlendireceğiz,” dedi.
Yeni projeler kapsamında, belediyeye ait barınakların rehabilitasyon ve eğitim merkezlerine dönüştürüleceğini açıklayan Beşikçioğlu, “Artık barınaklarımız bir rehabilitasyon ve eğitim merkezi olacak. Köpekleri biz toplamayacağız, sizler getireceksiniz,” ifadelerini kullandı. Beşikçioğlu, belediyenin farklı birimlerinde ihtiyaç duyulan bekçi görevini sokak hayvanlarının üstleneceğini belirtti.
Etimesgut Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde yapılan harcamaların incelendiğini belirten Beşikçioğlu, bazı usulsüzlüklerin tespit edildiğini ve müdürün görevden alındığını söyledi. “Son 6 ayda Veterinerlik Müdürlüğümüzün 12 milyon TL harcadığını tespit ettik. Harcamaların nereye yapıldığını sorduğumuzda, ruhsatsız bir hastane için kadro verilmiş olduğunu öğrendik. Bu sebeple müdürü görevden aldık ve incelemeleri sürdürüyoruz,” dedi.
Beşikçioğlu, sokak hayvanlarına yönelik veteriner hizmetlerinin kalitesini artırmak için Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile iş birliği yapacaklarını açıkladı. “Ankara Üniversitesi’nin bilgi ve birikimi bizimle olacak. İlçemizdeki saldırgan hayvanlar da rehabilite edilecek ve örnek bir ilçe yaratacağız,” diye konuştu. Beşikçioğlu, hayvanseverlere verdiği sözün arkasında durduğunu ve herkesin bunu göreceğini vurguladı.
Yurttaşlar dikkat: Kuvvetli yağmur geliyor