38,0348$% 0.08
41,3956€% -0.44
3.678,53%-0,64
6.026,00%0,24
24.031,00%0,25
3182942฿%-0.35706
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında yürütülen terör, rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada İmamoğlu ve 100 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Sabah saatlerinde özel kolluk kuvvetleri tarafından konutunda gözaltına alınan İmamoğlu’nun yanı sıra, İBB’ye yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi.
Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından CHP’li destekçiler ve bazı vatandaşlar protesto gösterileri düzenlemeye başladı. Ancak, yaşanan gelişmeler sonrası İstanbul Valiliği harekete geçti.
İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada, 19-23 Mart tarihleri arasında her türlü toplantı, gösteri ve basın açıklamasının yasaklandığını duyurdu. Valiliğin aldığı bu kararın, olası toplumsal olayların önüne geçmek amacıyla alındığı belirtildi.
Akşam saatlerinde Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını protesto eden vatandaşlar, evlerinde tencere ve tava çalarak tepkilerini gösterdi. Bu protesto yöntemi, geçmişte de siyasi olaylara karşı vatandaşların seslerini duyurmak için sıkça başvurduğu bir yöntem olarak biliniyor. Protestoların görüntüleri sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.
İstanbul’da vatandaşlar, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını evlerinde tencere tavarlarla protesto etti.
pic.twitter.com/8KyZw022aD— Dijital Gaste (@dijitalgastecom) March 20, 2025
Olay açıklama: Gözaltına alınanlar arasında itirafçı olmak isteyenler var!