36,6577$% 0
40,0501€% -0.08
3.542,52%0,18
5.808,00%0,19
23.160,00%0,17
3058709฿%0.18861
DEM Parti, siyasi parti ziyaretleri kapsamında bugün MHP ve AK Parti ile bir araya geldi.
Görüşmeler sonrası açıklama yapan Tülay Hatimoğulları, Devlet Bahçeli’ye geçmiş olsun dileklerini iletirken; PKK’nın silah bırakma sürecine ilişkin Abdullah Öcalan’ın rolüne dikkat çekti.
Hatimoğulları, Öcalan’ın PKK kongresini toplayarak süreci nihayete erdirmesi için gerekli güce sahip olduğunu belirttiği aktardı.
Hatimoğulları, görüşmeler sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
Sayın Öcalan’ın, kongrede üstleneceği rolle ilgili hem kendi örgütünün hem kendisinin yaptığı açıklamalar çok paralel. Kendisi bizim İmralı’daki ziyaretimizde çok açık ifade etti. ‘Kongreyi toplayabilecek güce ve bu kararı aldırabilecek güce sahip olan benim’ demişti bize. Bunun için de kendi örgütüyle iletişim kanallarının açılması, kendi örgütüne kongre, toplayabilecekleri bir zeminin oluşması bakımından kendi koşullarının önünün açılması gerekiyor. Henüz bu konuda, bir adım atılmış mı? Bizim bilgimiz dahilinde atılmış bir somut adım yok.
MHP ve AK Parti ziyaretlerine ilişkin konuşan DEM Parti’li Hatimoğulları, “Elbette kongrenin toplanması için, silahların bir an önce susması, barışın tesis edilmesiyle ilgili verdikleri bir genel mesaj oldu. Bu anlamıyla da net bir takvim açıklama ya da net bir planlama zaten bu bizlerin yapacağı bir şey değil.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni süreçle ilgili vereceği mesajların önemine dikkat çeken Hatimoğulları, “Biz şimdilik bilmiyoruz. Aynı zamanda devlete çok önemli görevler düşüyor. Bu konuda devletten ve yürütmenin başı olan Sayın Cumhurbaşkanı’ndan bu konuda adım atmasını beklemekteyiz.” diye konuştu.
Hatimoğulları, Öcalan’ın Nevruz Bayramı’nda mesajının aktarılması gerektiğini ileterek şöyle devam etti:
Sayın Abdullah Öcalan’dan biz Nevroz’da okunmak üzere ya da gösterilmek üzere bir mesajı beklediğimizi bu konuda kendilerine iletmiş olduk. Somut bir adım atılmasını bekliyoruz. Sayın Öcalan’ın mesajının Nevroz’da paylaşılması, atılan bu adımın, yapılan bu çağrının somut olarak bir karşılık bulması bağlamında da buna destek sağlayacaktır. Bu zeminin yani barışın toplumsallaşması bağlamında önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. O yüzden de çok önemsiyoruz bu mesajı. Bu mesajla ilgili taleplerimizi yetkililere ilettik. Ümit ediyoruz bunun karşılığını pozitif bir şekilde alırız.
DEM Parti, MHP’nin ardından AK Parti ile görüştü