Saymaz, 'CHP'nin geçen cuma yapılan Parti Meclisi toplantısında, Kılıçdaroğlu'nun güvendiği araştırmacılardan biri olan Aksoy Araştırma'nın sahibi Ertan Aksoy, saha çalışmalarından derlenmiş veri ve analizler doğrultusunda CHP'lilere sunum yaptı. Sunumu Kılıçdaroğlu da izledi. Bir CHP PM üyesinden aldığım bilgiye göre sunumda iki veri öne çıkıyor.' ifadelerini kullanarak, yazısını şöyle sürdürdü:

İlki, Alevi cumhurbaşkanı adayı verisi.

'Alevi cumhurbaşkanı adayına oy verir miydiniz?' sorusuna katılımcıların yüzde 33.8'i 'Kesinlikle verirdim' derken, yüzde 22.3'ü 'Veririm' diyor.

Toplamı yüzde 56.1 yapıyor.

Yüzde 17.8'i kesinlikle vermeyeceğini, yüzde 5.8'i ise vermeyeceğini kaydediyor.

Toplam yüzde 23.6.

Kararsızlar yüzde 20.3'de kalıyor.

AK Partililerin yüzde 40.9'u, İyi Partililerin yüzde 25'i ve MHP'lilerin yüzde 24.6'sı Alevi bir adaya oy vermeyeceğini söylüyor.

Aksoy, sunumumda, Türkiye'de Alevi karşıtlığının öteden beri var olduğunu ancak kitleselleşemediğini, buna karşın hegomanyasının toplumsal karşılığından yüksek olduğunu ifade etti.

Diğeri ise Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı verisi.

'Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olması durumunda kime oy verirsiniz?' sorusuna katılımcılardan yüzde 53.6'sı Kılıçdaroğlu'na, yüzde 46.4'ü ise Erdoğan'a vereceğini söylüyor.

Aradaki fark yüzde 7.2.

Kararsızlar hesap edilmezde bu oran 5.1'e iniyor.

HDP seçmenlerinin yüzde 100'ü Kılıçdaroğlu'nu destekliyor. Bu oran CHP'lilerin de üzerinde. Çünkü CHP'liler yüzde 3.4 fire veriyor. İyi Partililerin yüzde 8.7'si ise Erdoğan'a oy vereceğini söylüyor. MHP'lilerin yüzde 35.3'ü ise Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini belirtiyor.