Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yola çıkılarak asgari ücrete yüzde 30, kamu görevlileri ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 41.69 zam yapıldığını ve bunun 'gerçek enflasyonun altında kaldığını' hatırlatarak edindiği yeni bilgiyi paylaştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başında olduğu Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı ASELSAN'da çalışanlara yüzde 55 zam yapıldığını, her ay net 500 TL yapılan ek ödemenin de 650 TL'ye yükseltildiğini belirten Pehlivan, şöyle devam etti:

'(...) Dedim ya, ne güzel... Daha fazla kazansın hepsi, haklarıdır.

Ama işte bu şu anlama da gelmiyor mu? Devletin göz bebeği kuruluşu, devletin bir diğer kuruluşu olan TÜİK'in rakamlarına güvenmiyor. Onu esas almıyor. Enflasyonun açıklanandan daha fazla olduğunu biliyor.

'MESELE SADECE ÇALIŞANLARI ENFLASYONA EZDİRMEMEK DEĞİL'

Tabii, bir de şu var... Mesele sadece çalışanları enflasyona ezdirmemek değil. Zira...

Deniyor ki, ASELSAN'daki birçok mühendis daha iyi şartlarda yaşamak için yurtdışından iş bakıyor. Başarılarının hakkını veren ülkelere gitmek istiyor. İşte biraz da bu yüzden ASELSAN yönetimi, onlara 'resmi' rakamların üstünde zam yapıyor. Yapıyor ki, beyin göçü birazcık da olsa durabilsin. Kurum kan kaybetmesin.'