DOLAR

38,2900$% 0.06

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

43,6859% -0.06

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

4.118,42%-1,00

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

6.816,00%-0,95

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

27.183,00%-0,95

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

3581248฿%6.34416

Created with Highcharts 8.2.2
a
  • Dijital Gaste
  • Gündem
  • AK Parti’li eski vekil Mehmet Metiner’den DEM Parti’ye zehir zemberek sözler

AK Parti’li eski vekil Mehmet Metiner’den DEM Parti’ye zehir zemberek sözler

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın İmralı ile ilgili yaptığı açıklamalar, siyaset gündeminde tartışmalara yol açtı.

AK Parti’li eski milletvekili Mehmet Metiner, Hatimoğulları’na yönelik sert ifadeler kullanarak DEM Parti’nin İmralı sürecine zarar verdiğini iddia etti. İşte detaylar…

Tülay Hatimoğulları’ndan İmralı Açıklaması

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Diyarbakır’da yaptığı açıklamada İmralı sürecine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Devlet aklına biz buradan seslenmek istiyoruz. İmralı’da gerçekleşen bu görüşme yetmez, İmralı kapıları açılmalıdır. Öcalan’ın barış için, sadece Türkiye barışı değil, bütün Ortadoğu barışı için de çalışabileceği fiziki koşulların sağlanması gerekir.”

Hatimoğulları’nın bu sözleri, siyasette yoğun eleştirilerin hedefi oldu.

Mehmet Metiner’den “Esed Artığı” İfadesi

AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, sosyal medya hesabından Hatimoğulları’nın açıklamalarına sert bir yanıt verdi. Metiner, Hatimoğulları için “Esed artığı” ifadesini kullanarak DEM Parti’yi şu sözlerle eleştirdi:

“Esed artıkları DEM Partisi adına konuşma makamında oldukları sürece, başka bir deyişle her düzeyde Esed artıkları DEM’den tasfiye edilmedikleri sürece İmralı sürecinin başarıya ulaşma şansı yoktur.”

“İmralı Süreci Başarıya Ulaşamaz”

Metiner, mevcut durumun İmralı sürecini olumsuz etkilediğini savundu ve şu ifadeleri kullandı:

“Ben mevcut haliyle ve temsil pozisyonuyla İmralı sürecini enfekte edecek tek partinin DEM olduğu kanaatindeyim. Öcalan PKK’dan önce DEM’i feshetmeli ve yerine acilen yeni bir parti kurmalıdır. Aksi takdirde Esed artıklarının kontrolündeki DEM evvela Öcalan’ı İmralı’ya gömer.”

“DEM Çözüm Sürecine Katkı Sağlamıyor”

Mehmet Metiner, paylaşımının devamında DEM Parti’nin çözüm sürecine zarar verdiğini belirterek şöyle devam etti:

“Tam bir sabotatör bu… DEM böyle düşünüyorsa İmralı görüşmelerinin taşıyıcı aparatı olmasına gerek yok. DEM’in temsili sorunlu. İmralı süreci bu anlayışla yürütülecekse boşuna vakit kaybı. Çünkü bu dil çözümün dili değil, çözümü sabote eden bir dil…”

Siyasette İmralı Tartışmaları Devam Ediyor

DEM Parti’nin İmralı sürecine yönelik tutumu, siyaset arenasında farklı görüşlerle değerlendirilmeye devam ediyor. Mehmet Metiner’in sert açıklamaları, konunun önümüzdeki günlerde daha fazla tartışılacağının sinyalini verdi.

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sigara fiyatlarına yine zam geldi! Bakın en ucuz sigara ne kadar oldu

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.