DOLAR

38,1588$% 0.3

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

43,6101% 1.61

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

3.957,73%2,27

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

6.483,00%1,90

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

25.853,00%1,89

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

3204627฿%0.61721

Created with Highcharts 8.2.2
a

AK Parti'de bomba istifa kulisi: Seçimin faturası üç bakana kesil

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin gerisinde kalarak büyük bir şok yaşayan AK Parti’de aralarında Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz'un da bulunduğu beş kişinin ve üç bakanın istifasının isteneceğini yazdı.

31 Mart yerel seçimlerinde 22 yıl sonra ikinci parti olan AK Parti‘de, henüz seçim akşamı sandıklar açılırken Bakanlar Kurulu’nun değişebileceği iddiaları yükseldi. Erdoğan ise seçim sonrası kendi ifadedi ile ‘özeleştiri’ sürecini başlattı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, yaşanan hezimet sonrası AK Parti’de bazı isimlerin istifasının isteneceği kulisini aktardı. 

Aralarında Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’un da bulunduğu beş kişinin ve üç bakanın istifasının isteneceğini belirten Saymaz bugün yayımlanan yazısında, “31 Mart’ın sorumlusu olarak gösterilen Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Genel Sekreter Fatih Şahin’in kellesi gidebilir” diye yazdı.

ÜÇ BAKAN DEĞİŞEBİLİR

Saymaz, “istifa” kulisinde öne sürülen gerekçelere ilişkin de bilgi vererek şunları aktardı:

“Adalet Bakanı Yılmaz Tunç teşkilata hakim olamadığı ve pasif olduğu; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu beklenen performansı gösteremediği; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da politika üretemediği için Erdoğan tarafından başarısız bulunuyor. Bu üç bakan hükümetin birinci yılında değiştirilebilir.”

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AK Parti'nin binasında çantalar dolusu para

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.