AJet, 31 Mart'ta gerçekleştirdiği ilk uçuşuyla misafirlerini Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp ile buluşturdu. AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, bu yeni hat sayesinde misafirlerin İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı bulacaklarını belirtti. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan VF çağrı koduyla yapılan ilk yurt dışı uçuşu, Üsküp'e haftada dört sefer düzenlemeyi planlıyor. AJet, bu güzergah ile her iki ülkenin turizm ve ticaret hacmine katkı sağlamayı hedefliyor.

AJet, Üsküp Uçuşlarına Başladı

Üsküp'e yapılan ilk sefer sonrası düzenlenen lansmana Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Kerem Sarp ve AJet yöneticileri katıldı. Ulusoy, bu gelişmenin Türkiye ve Kuzey Makedonya arasındaki bağları güçlendireceğini vurguladı. Sarp ise Üsküp'ü genişleyen uçuş ağına eklemekten mutluluk duyduklarını ifade etti. AJet'in 80'i aşkın uçak filosuyla 32 ülke ve 93 destinasyona hizmet verdiğini belirten Sarp, Üsküp'ün 25 ülkede 72 destinasyona ulaşan 40. yurt dışı noktası olduğunu açıkladı.

AJet Rötar Problemlerine İlişkin Açıklama

Kerem Sarp, rötar eleştirilerine yanıt vererek AJet'in yaz aylarında yaşanan rötar sorununu gidermek için çalışmalar yaptığını belirtti. Sarp'ın açıklamalarına göre AJet, rötar sorunlarını çözmek için Ankara'da 5, Sabiha'da 7 yedek uçak bulunduruyor. Sarp, "Kesinlikle bir saatin üzerinde rötar yapmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz," dedi.

Sarp, Ankara ve Sabiha Gökçen'de toplam 12 yedek uçakları olduğunu belirtti. Uçakları yerde bırakmanın maliyetli olmasına rağmen bunu önemsemediklerini ve Ankara'da büyük bir sorunu çözdüklerini, Sabiha Gökçen'de de performansı artırdıklarını söyledi. Sarp, yolcuların bir saate kadar olan rötarları tolere edebildiğini ve bir saati aşan rötarları önlemek için çaba gösterdiklerini ifade etti. Marka imajını korumak için çalıştıklarını ve eleştirilere açık olduklarını belirten Sarp, yalan ve iftiraya tahammüllerinin olmadığını vurguladı. Müşteri şikayetlerini analiz ederek iyileştirme çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

AJet'in, 10 yıllık stratejisinde 200 uçağa ulaşmayı ve 5 yıl içinde 150 uçağa ulaşmayı planladığını ifade eden Sarp, Ankara'yı Avrupa'nın başkentleriyle bağlama hedefiyle çalışmalara devam edildiğini belirtti.

Ajet Genel Müdürü Kerem Sarp

Kerem Sarp Kimdir?

Kerem Sarp, Amasya doğumlu, 47 yaşında bir yöneticidir. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Finans ve Muhasebe bölümünden 2000 yılında mezun olmuş ve İstanbul Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi yüksek lisansını tamamlamıştır. Kariyerine 2001-2005 yılları arasında Bilginler A.Ş. ve TNT Kargo’da Finans ve Muhasebe uzmanı olarak başlamıştır.

BDDK'dan Zeren Holding'e şok karar! BDDK'dan Zeren Holding'e şok karar!

2005 yılında Türk Hava Yolları'nda Satış ve Pazarlama Müdürlüğü’nde uzman olarak göreve başlamış, daha sonra Venedik Müdürlüğü’ne atanmış ve Haziran 2014’te Güney Avrupa Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Temmuz 2015’ten itibaren Satış Başkanı (II. Bölge) olarak görevini sürdürmüş, Ocak 2022 itibariyle de Genel Müdür (Ticari) Yardımcısı olarak görevine başlamıştır. Sarp, Ağustos 2023'te AJet Genel Müdürlüğü görevini üstlenmiştir.

Ayrıca, THY Opet Havacılık Yakıtları A.Ş. şirketinde de Yönetim Kurulu üyeliği görevini sürdürmektedir. Genel Müdür (Ticari) Yardımcısı Kerem Sarp, Anadolujet, İkram ve Uçak İçi Ürünler ve Yer İşletme Başkanlığı’nın çalışmalarından sorumlu olmuştur.

İyi düzeyde İngilizce bilmektedir. Kerem Sarp, evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Nigar Topcu