Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün devamlılığını sağlamayı hedefledikleri ve adli yargılamayı etkilemek için lobi faaliyetlerinde bulundukları iddia edilen Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın Şişli ve Üsküdar İlçeleri'nde iki adreste gözaltına alındığı açıklandı.

Operasyon, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Polisleri tarafından düzenlendi. Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün devamlılığını sağlamayı hedefledikleri ve adli yargılamayı etkilemek için lobi faaliyetlerinde bulundukları iddia edilen Meltem Daban ve Ferhunde Eda Babuna'nın Şişli ve Üsküdar İlçeleri'nde iki adreste gözaltına alındığı açıklandı.

ÖRGÜTÜN DEVAMLILIĞI İÇİN ÇALIŞIYORLARDI

Söz konusu kişilerin, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'ne düzenlenen operasyonda görev alan emniyet ve yargı mensupları hakkında yasa dışı yöntemlerle araştırma yaparak bilgi toplamaya çalıştıklarının ve adli makamları yanıltma adına yalancı tanıklar bulmaya çalıştıklarının tespit edildiği belirtildi.

Söz konusu kişilerin, bahsi geçen faaliyetler kapsamında asılsız bilgi ve belge oluşturma eylemlerinde bulunduklarının tespit edildiği de ifade edildi.