DOLAR

36,6753$% 0.09

Created with Highcharts 8.2.2
EURO

40,0531% 0.19

Created with Highcharts 8.2.2
GRAM ALTIN

3.515,47%-0,04

Created with Highcharts 8.2.2
ÇEYREK ALTIN

5.753,00%-0,05

Created with Highcharts 8.2.2
TAM ALTIN

22.942,00%-0,06

Created with Highcharts 8.2.2
BİTCOİN

3053950฿%-1.25836

Created with Highcharts 8.2.2
a

ABD güçleri, Yemen’i vuruyor: Trump, “Emri ben verdim” dedi

ABD Başkanı Donald Trump, Yemen’deki Husilere karşı askeri operasyon başlattıklarını duyurarak, İran’a Husilere verdiği desteği kesmesi konusunda sert uyarılarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada, Yemen’deki Husilere karşı askeri operasyon başlattıklarını duyurdu.

Trump, ABD ordusuna Yemen’deki Husi güçlerini hedef alan kapsamlı bir saldırı emri verdiğini belirterek, “Bugün Birleşik Devletler ordusuna, Yemen’deki Husi teröristlere karşı kararlı ve güçlü bir askeri harekat başlatma emri verdim..” dedi.

Husilerin Kızıldeniz’de ABD gemilerine yönelik saldırılar düzenlediğini ve deniz ticaretini tehdit ettiğini savunan Trump, bu saldırılara göz yummayacaklarını vurguladı.

Trump, “Husilerin ABD gemilerine yönelik saldırılarına müsamaha gösterilmeyecektir. Hedefimize ulaşana kadar ölümcül güç kullanacağız.” ifadelerini kullandı.

“Üzerinize cehennem yağacak”

ABD’nin, Yemen’de Husilere ait stratejik bölgelere füze saldırıları düzenlediğini açıklayan Trump, Husilere net bir uyarıda bulundu:

Zamanınız doldu, saldırılarınız bugünden itibaren durmalıdır, yoksa daha önce hiç görmediğiniz şekilde üzerinize bir cehennem yağacak.

İran’a açık çağrı: “Desteğinizi çekin”

Trump, İran’a yönelik de sert mesajlar verdi.

Husilere sağlanan desteğin kesilmesi gerektiğini belirten Trump, “Husi teröristlere verilen destek derhal sona erdirilmelidir. ABD halkını ve başkanını tehdit etmeyin, bunu yaparsanız dikkatli olun çünkü Amerika sizi tamamen sorumlu tutacaktır ve bu konuda hiç de nazik olmayacağız.” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

s


En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Özgür Özel Brüksel temaslarını anlattı: “Türkiye’yi Avrupa Birliği’nin ayrılmaz bir parçası haline getireceğiz”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.